Delhi University projekt som fastnat över UGC nicka

0
59

Universitetet Bidrag Kommissionens byggnad på ITO i New Delhi. (Snabb Bild)

Delhi University att bygga projekt som är fast i ett limbo som Universitetet Beviljar Kommissionen har inte gett sitt godkännande, med hänvisning ingen tilldelning av medel.

I en Verkställande Rådets förordning (EG) möte den 30 januari, universitetet hade godkänt 17 projekt till en kostnad av Rs 305.76 crore. UGC hade bett DU att ompröva den abstrakta kostnaden för de föreslagna projekten. Efter de projekt som antogs av EG-februari 14, UGC skrev att DU Registrar. Indian Express har en kopia av det brev, som kommer att presenteras i EG-möte på måndag.

“För nya byggprojekt, (Rs 216.07 crore) förslaget inte är överens om, så det är ingen tilldelning av medel. Det kan dock ses nästa budgetår, i mån av tillgång på medel från MHRD. För att bygga projekt, förslag ovan Rs 75 lakh måste placeras innan UGC ständiga kommittén,” brev sade.

DU har också att göra kostnadsbesparingar för pågående fastighetsprojekt, som godkändes enligt den XII Plan. “För pågående XII planerar att bygga projekt, det belopp som krävs för DU är Rs 103.60 crore — som UGC tilldelats Rs 36.88 crore i 2017-18. Universitetet är i behov av ytterligare Rs 68 crore, som inte har fördelats. Därför förslaget endast Rs 36.88 crore kan vara överens om,” UGC sagt.

Det sade också att det inte kan tillåta re-anslag av antingen OBC expansion bidrag för att bygga projekt eller Excellence Grant.

UGC har också bett universitetet att omstrukturera sitt förslag till finansiering i form av lån från Högre Utbildning Funding Agency (HEFA). Detta är även placerade på dagordningen i EG-möte, sade källorna.

“Detta hände eftersom de pengar som hade kommit för att DU inte kunde användas på grund av administrativa ineffektivitet. Nu har vi att vara beroende av lån från HEFA för utveckling av infrastrukturen… Den större innebörden av detta är att öka elevernas avgift,” Rajesh Rif, en EG-medlemsstat, sade.

För alla de senaste Utbildning Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App