‘Vi ønsker å gå mens våre organer er fortsatt jobbe”, sier Mumbai par

0
51

Mens Høyesterett har legalisert “passiv eutanasi”, paret mener bestillingen ikke dekke dem, som forespørselen gjelder “aktiv eutanasi”. (Express Foto: Janak Rathod)

Den bylanes av Thakurdwar, et trangt smug i sør-Mumbai, var travle med aktivitet etter høyesteretts avgjørelse på eutanasi på fredag. Området er hjem til Lavates, Mumbai par som hadde skrevet til President i januar for å tillate dem å ende sitt liv med medisinsk hjelp.

Mens Høyesterett har legalisert “passiv eutanasi”, paret mener bestillingen ikke dekke dem, som forespørselen gjelder “aktiv eutanasi”. De venter nå på presidentens svar på sin bønn, og er klar til å flytte domstolen i tilfelle de ikke hører fra ham med 31. Mars.

Les også | Passiv eutanasi nå lovlig: Det er sikkerhetstiltak, for at det blir misbrukt

“Jeg ønsker å gå til kontoret mitt, og Iravati har til å gå for henne senior citizens’ group møte. Vi vil komme for sent,” sa Narayan Lavate, 88, en tidligere tilstand transport offiser, kort tid etter dommen.

Lavate ønsket å avslutte sitt liv sammen med sin kone Iravati (78), en tidligere rektor. Paret ikke har barn, og er “så frisk som alderdom lar dem være”, hevder de.

Forklarte | Med dommen, SC fokuserer på ‘verdighet’, rettigheter

“Vi har allerede gjort vår måte å leve på. Med denne (domstol) bestilling, vil vi måtte vente på å bli dødssyk. Vil du at vi skal bli dødssyk?” Narayan spurt om sitt publikum, for det meste naboer som har hørt på nyhetene og er nysgjerrig på deres neste trekk, og deretter bryter inn i et smil. “Vi ønsker å gå mens våre organer er fortsatt i arbeid, sier han.
I henhold til Narayan, rettens kjennelse ikke adressen deres bekymringer. “Det er en helt annen situasjon. Vi er ikke dødssyk eller i en vegetativ tilstand. Å nekte oss døden fordi vi ikke er i smerte, er grusomhet. Gjør de ønsker å se oss i smerte før la oss dø? Det er lover mot selv dyremishandling, vi er mennesker, og (er det) ingen å se nærmere på denne grusomhet?” sa han. “Denne bestillingen ikke tjener oss og vi venter fortsatt på presidentens svar,” Iravati sier.

På fredag, Høyesterett legalisert “levende” og passiv eutanasi under strenge vilkår og betingelser på en begjæring arkivert av en NGO organisasjon som Vanlig Årsak. Ifølge dommen, en terminalt syk, eller comatose pasienten kan få lov til å avslutte livet, hvis en “levende” er laget.

Den Lavates venter til Mars 31, etter som paret sier de vil flytte Bombay høyesterett søker rettslig rettsmiddel hvis de ikke får svar. “I henhold til gjeldende lov, alle offisielle myndigheter har til å svare på et brev som er adressert til dem i 90 dager. 90 dager i slutten på Mars 31,” Narayan sa. “Hvorfor er det ikke Presidenten å svare? Kan det være noen svar, men kan han ikke minst svare på våre liv? Hvor lenge skal vi fortsette som dette?”

Mens paret var på vei til sin ett rom og kjøkken leilighet på første etasje av Laxmibai Chawl, Iravati er tidligere student løp for å møte henne. “Han var min elev i grunnskolen. Se, han er sportslige grå hår nå,” sa hun. Studenten, som er opptatt av sitt vedtak etter at rettens ordre, ble fortalt, “Den avgjørelsen har ingenting å gjøre med oss. Det er en egen sak. Vår løsning kan komme med 31. Mars.”

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App