Kerala PSC ansökan om att transpersoner har möjlighet

0
95

Som en del av kompetensutveckling, fem transvestiter i ett distrikt skulle också ges körlektioner.

Relaterade Nyheter

  • UPSC chefen föreslår strukturella förändringar i det civila tjänster papper

  • Kelkar panel för PSC regimen, marknadsbaserade gas prissättning
  • Bombay Gym ‘Vålnader’ supreme

Kerala regeringen har planer på att erbjuda ett tredje kön alternativet i jobbansökningar för public service-kommissionen. Syftet bakom samma är att föra transpersoner gemenskap i huvudfåran i samhället. Hälsa och social rättvisa Miniser K K Shailaja sagt att det här är den församling, i går, samtidigt som svarar för att en ringa uppmärksamhet åt nödvändigheten att anta en lag för att lösa de svårigheter som av transvestiter i Kerala.

“Steg för att inkludera transpersoner alternativ i PSC blanketter för ansökan är i slutskedet,” sade hon till
ringa uppmärksamhet rörelse M K Muneer (IUML). Hon tillade att processen har inletts för att öppna en exklusiv TG kliniker i alla sjukhusen och anläggning för sex-ändra kirurgi i statliga medicinska högskolor. Det var planerat att öppna en 24-timmars hjälplinje för tredje kön, sade hon.

Ministern talade också om en annan stor satsning, enligt vilken id-kort kommer att ges till alla transvestiter i staten. Han sade vidare att åtgärder i detta avseende var snabbt framåt. Shyalaja sade en ordning som ger kontinuerlig utbildning för att transpersoner avhopp har också påbörjats.

Som en del av kompetensutveckling, fem transvestiter i ett distrikt skulle få körlektioner, sade hon. Hon påpekade att Kerala var den första staten i landet att komma ut med en annan politik.

— Med ingångar från PTI

För alla de senaste Jobb Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd