China Resources Bier in gesprek te verwerven Heineken China business – bronnen

0
49

Het bedrijf heeft miljoenen dollars geïnvesteerd in het bevorderen van Heineken als de wereldwijde lager van keuze, voornamelijk door middel van sport, zoals voetbal en Formule Één.

Gerelateerd Nieuws

  • Bier maker Heineken verhoogt belang in United Breweries tot meer dan 43%

  • Heineken inch verleden Vijay Mallya om de top van de aandeelhouder in de Verenigde Brouwerijen

  • Carlsberg versterkt positie in de wereld ‘ s grootste bier mkt

China Resources Bier (Holdings) Co, Ltd is in gesprek te verwerven Heineken NV ‘ s in China in een deal die kan worden ter waarde van meer dan $1 miljard, als het land de grootste brouwer op zoek naar nieuwe groei van premium merken, vijf mensen die dicht bij de besprekingen zei. De onderhandelingen komen als wereldwijde bier reuzen zoals Heineken, AB InBev en Carlsberg zijn geconfronteerd met hevige concurrentie van lokale rivalen van elkaar en in de opkomende markten, die zijn aangeprezen als groeimotor voor ‘ s werelds grootste brouwers.

China is de grootste biermarkt ter wereld in volume. CR Bier ‘s grootste merk, Sneeuw, is de wereld’ s top-selling bier, maar is vrijwel uitsluitend verkocht in China. Een van de bronnen zei dat de deal tussen CR en het Bier van Heineken het meest waarschijnlijke zijn drie brouwerijen in Guangdong, Hainan en de provincies Zhejiang – Heineken-distributie exploitatie en van de haar merken in China.

De twee brouwers hebben besproken, een deel-swap als onderdeel van de transactie, de bron zei.

Details nog niet zijn afgerond en gesprekken kon nog uit elkaar vallen, de bronnen gezegd. Ze weigerde te worden geïdentificeerd als de informatie is niet openbaar.

CR Bier reageerde niet op verzoeken om commentaar. Heineken weigerde commentaar te geven.

Aandelen van CR Bier sprong zo veel als 14.4 procent op vrijdag in Hong Kong tot een all-time high van HK$35.30, na het rapport van Reuters gepubliceerd na donderdag is het markt in de buurt.

“De (CR Bier) voorraad bewegen wordt gedreven door het nieuws over het belang van de vennootschap in Heineken’ s in China. China Middelen die reeds eigenaar is van het top merk bier in China, maar het is een zeer lokaal merk,” zei Steven Leung, een in Hongkong gevestigde director bij makelaardij UOB Kay Hian.

“Met de overname van de Heineken business, het imago van het bedrijf als geheel zal verbeteren, als China is de upgrade van de consumptie kwaliteit,” zei hij. “De duurzaamheid van de rally in de voorraad is afhankelijk van de prijs die zij betalen voor de Heineken business.”

Aandelen in Amsterdam-beursgenoteerde Heineken steeg 3 procent op donderdag.

Heineken, die in China in 1983, heeft moeite om een sterk distributienetwerk en om een merk te maken met het vlaggenschip van het Heineken-bier, dat ver achterblijft bij AB InBev ‘ s Budweiser in de premium markt, industrie-analisten zeggen.

De nederlandse brouwer had een 0,5 procent aandeel in de markt van China door het volume in 2016, volgens onderzoeksbureau Euromonitor International, terwijl CR Bier goed voor meer dan een kwart.

Heineken verkoopt zijn kwaliteitsbieren Heineken, Tiger en Sol in China, samen met goedkopere lokale merken Anker en Hainan Bier.

Het bedrijf heeft miljoenen dollars geïnvesteerd in het bevorderen van Heineken als de wereldwijde lager van keuze, voornamelijk door middel van sport, zoals voetbal en Formule Één. Volgende maand zal in het teken van de tweede keer als belangrijkste sponsor van de Chinese Grand Prix.

Bier volume van de verkopen in China is gedaald sinds 2013 en naar verwachting blijven dalen, volgens Euromonitor. De verkoop van een hogere marge premium bieren, echter, zijn gegroeid met dubbele cijfers elk jaar in dezelfde periode.

“CR Bier niet super-premium lagers, terwijl Heineken heeft high-end merken, maar mist schaal in China,” aldus een bron. “Heineken is een natuurlijke doelgroep voor de CR-Bier.”

Heineken ‘ s gelijknamige merk wordt verkocht voor drie keer de prijs van de Sneeuw in China. Chinees bier drinkers zijn overweldigend consumenten van lage marge goedkoop bier, waardoor een stijging van 80 procent van de markt in volume, vergeleken met een gemiddelde van 18 procent in de grote ontwikkelde markten, volgens de analisten van Nomura.

Vorig jaar japanse Asahi Group Holdings verkocht zijn van 19,9% in Tsingtao Brewery Co – CR Bier de grootste binnenlandse rivaal – voor € 937 miljoen als het besloten zich te richten op Europa en elders in Azië.

CR Bier belang in Heineken China unit volgt de overname in 2016 van SABMiller is 49 procent van de aandelen in de CR Sneeuw venture voor $1.6 miljard.

De overname hielp de Chinese brouwer draaien rond zijn bedrijf. In 2016 gemeld zijn eerste jaarlijkse winst in de drie jaar na een hernieuwde focus op de Sneeuw merk en uitgebreide verkoop in de belangrijkste Chinese steden.

Heineken transacties op voor een enterprise value beurskapitalisatie plus schuld – van 12 keer de winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie in het afgelopen jaar. Dat is boven Carlsberg ‘ s veelvoud van 10, maar veel te kort CR Beer 23.

($1 = 7.8336 Hong Kong dollars ($1 = 0.8065 euro)

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App