Vier getuigen beurt vijandig in Sohrabuddin ‘nep’ ontmoeting geval

0
56

Sohrabuddin Shaikh en zijn vrouw. (foto bestand )

DE GRAAF van getuigen draaien vijandige, dat in 2005 Sohrabuddin Shaikh vermeende valse ontmoeting geval verhoogd met vier, na alle vier van hen, die afgezet woensdag, geweigerd inhoud van de panchnama ze had getekend. Zo ver, 59 getuigen hebben afgezet, waarvan 42 vijandige hebben gedraaid.

Op woensdag, vier bewoners van Ahmedabad werden genoemd als vervolging getuigen afzetten op de panchnama uitgevoerd door de politie in verband met de vermeende ontmoeting van Sohrabuddin op 26 November 2005.

De eerste twee getuigen, ondertekend had op dezelfde panchnama document, met betrekking tot de inbeslagneming van de kleding gedragen door Sohrabuddin op het moment van zijn vermeende ontmoeting. Zowel de getuigen werden aangesproken door politieagenten op November 26, 2005, toen gingen ze na het eten in Ahmedabad.

Lees | Van Jessica Lal geval te Sohrabuddin Sheikh, waarom de bescherming van getuigen in India blijft omstreden

Een van de twee getuigen vertelde de rechtbank dat de politie gevraagd of ze bereid waren om te doen ‘seva ka kaam’ als panch getuigen en nam ze mee naar de Gujarat Anti-Terrorisme Squad (ATS) kantoor. Ze werden verteld dat de dood had plaatsgevonden en een panchnama is om te worden getrokken van de kleding van de overledene dragen.

De eerste getuige vertelde de rechtbank dat hij had aangetoond een shirt, broek, ondergoed en een vest. De tweede getuige, zo vertelde de rechtbank van de vier artikelen en zei dat sokken waren ook te zien aan hem.

Het openbaar ministerie, echter, verklaarde ze vijandig, nadat ze geweigerd wordt verteld wie de artikelen toebehoorde aan en zei dat ze geen idee hadden over de inhoud van de panchnama ze ondertekend op. Ze vertelde de rechtbank dat zij zich op, zonder de inhoud ervan wordt hen uitgelegd. Ze zei ook dat ze niet kon identificeren, de kleding aangetoond dat ze in de rechtszaal als het is meer dan ’10-12 jaar sinds het incident.

Op de vraag of zij konden aangeven iedereen zat in de rechtszaal, de getuigen gaven hun onvermogen om dat te doen.

De tweede groep van getuigen had getekend op een panchnama document met betrekking tot bloedmonsters verzameld van een auto, naar verluidt, gebruikt op het moment van de ontmoeting. Zowel de getuigen, die werden auto chauffeurs, zei de politie had hen geroepen om de ATS-office op November 26, 2005 en vroeg hen om panch getuigen.

De derde getuige vertelde de rechtbank dat hij werd meegenomen naar een kleine auto, geparkeerd in de maidan, in het ATS-office. Hij vertelde de rechtbank dat hij had gezien dat de politiemensen in de uitvoering van bepaalde procedure, in de auto, maar het was niet uitgelegd aan hem. Ook vertelde hij de rechtbank dat hij op een afstand van de auto en was niet in staat om iets duidelijk. Ook hij kon zich niet herinneren de kleur van de auto door het verloop in de tijd, zei hij.

De vierde getuige op hetzelfde moment zei dat hij had gezien hoe de politie het nemen van monsters van het bloed van de achterbank van de auto en zet de wattenstaafjes in plastic containers. Hij werd uitgeroepen tot vijandig als hij niet kon identificeren, de plastic containers bij hem getoond zoals het was vele jaren geleden.

De rechtbank zal blijven onderzoeken getuigen op donderdag.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App