Zuid-Koreanen aan de Noord-koreaanse leider Kim Jong Un om te overleggen over praat

0
64

Zuid-koreaanse functionarissen hebben gezegd dat het boren zal begin volgende maand zoals gepland, na uitstel voor de Olympische spelen gehouden in de laatste maand in Zuid-Korea. (Bron-AP)

Een Zuid-koreaanse delegatie ontmoette de Noord-koreaanse leider Kim Jong-Un op maandag, een Zuid-koreaanse functionaris zei, na aankomst in het Noorden op bezoek gericht op het stimuleren van Noord-Korea en de Verenigde Staten om te praten. Zowel Noord-Korea en de Verenigde Staten hebben zich bereid verklaard om te praten, maar de lang aangehouden ONS standpunt is dat de Noord-eerste geven haar kernwapenprogramma.

Het Noorden, die heeft gezworen om nooit meer op te geven in de nucleaire afschrikking tegen wat zij ziet als ONS vijandigheid, zegt dat het niet zitten om de gesprekken onder voorwaarden. Teruggetrokken Noord-Korea, die heeft er geen geheim van haar streven naar een nucleair getipt raket staat van het bereiken van de het vasteland van de Verenigde Staten in weerwil van VN-resoluties van de veiligheidsraad, is ook bezorgd over de amerikaans-Zuid-Korea militaire oefeningen, die zij ziet als voorbereiding voor de oorlog.

Zuid-koreaanse functionarissen hebben gezegd dat het boren zal begin volgende maand zoals gepland, na uitstel voor de Olympische spelen gehouden in de laatste maand in Zuid-Korea. De 10-lid Zuid-koreaanse delegatie, geleid door de National Security Office hoofd Chung Eui-yong, werd begroet door Noord-koreaanse ambtenaren na de landing in Pyongyang, zei Kim Eui-kyeom, een woordvoerder voor Zuid-Korea de presidentiële kantoor. De Noord-Koreanen op de luchthaven inbegrepen Ri Zoon Gwon, voorzitter van het Comité voor de Vreedzame Hereniging van het Land, en Kim Yong Chol, die aan het hoofd van het United Front-Afdeling, de Noord-koreaanse kantoor dat verantwoordelijk is voor de afhandeling van de inter-koreaanse zaken. Beide bezocht Zuid-Korea vorige maand tijdens de Olympische spelen.

De Zuid-koreaanse delegatie werd later uitgenodigd om lid te worden van Kim Jong-Un voor het diner, de Zuid-koreaanse woordvoerder toegevoegd. De Zuid-koreaanse ambtenaren zijn de meeste hoge ambtenaren uit het Zuiden om te voldoen aan Kim Jong-Un en omdat hij nam de macht in het najaar van 2011 na de dood van zijn vader, Kim Jong-Il. “Wij leveren President Moon Jae-in’ s wenst aan te brengen over de denuclearisatie van het koreaanse schiereiland en blijvende vrede door de uitbreiding van de goodwill en beter inter-koreaanse relaties gemaakt door de Pyeongchang Winterspelen,” Chung zei in Zuid-Korea voor de delegatie van het vertrek.

Chung is een team van de Nationale Inlichtingendienst chief Suh Hoon en Vice Eenwording Minister Chun Hae-sung. De regering hoopt dat het bezoek ‘een positieve sfeer”, Eenwording woordvoerder van het Ministerie Baik Tae-hyun vertelde een regelmatige briefing. Chung en Suh zijn door te vliegen naar Washington later in de week korte AMERIKAANSE ambtenaren op hun besprekingen in het Noorden. Het ontdooien van de betrekkingen tussen de koreaanse buren hebben gevraagd speculatie over directe gesprekken tussen Washington en Pyongyang na maanden van spanning en uitwisseling van oorlogszuchtige beledigingen tussen de AMERIKAANSE President Donald Trump en Kim Jong-Un wakkerden de vrees van oorlog.

Noord-Korea heeft uitgevoerd is een wapens testen sinds eind November, toen het getest haar grootste intercontinentale ballistische raket. De Inter-koreaanse gesprekken begon na Kim Jong-Un zei in zijn toespraak dat hij wilde gaan in het Zuiden. Noord-Korea stuurde later atleten naar de Olympische spelen, evenals een hoge delegatie die Kim ‘ s zus, Kim Yo Jong. Verarmde Noord-Korea en de rijke, democratische Zuid zijn formeel nog altijd in oorlog zijn omdat hun 1950-53 conflict eindigde in een wapenstilstand, niet de vrede.

Het Noorden regelmatig dreigt te vernietigen het Zuiden en zijn belangrijkste bondgenoot, de Verenigde Staten, die de stations 28,500 troepen in het Zuiden, een erfenis van de koreaanse Oorlog. “Noch sancties noch provocaties, noch bedreigingen ooit kunnen ondermijnen de positie van een nucleaire wapens staat,” het Noorden is Rodong Sinmun krant onlangs zei. “In de hoop dat de DPRK zou afzien van zijn nucleaire programma’ s is net zo dwaas een daad probeerde te willen zeeën te krijgen opgedroogd,” zei hij, verwijzend naar zichzelf door haar officiële naam, de Democratische volksrepubliek Korea.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App