Top wetenschapper ontslagen wegens seksueel intimiderend collega

0
61

Rao diende als THSTI-Nationale Stoel, een autonome instelling onder het Ministerie van Biotechnologie, Ministerie van Wetenschap en Technologie. (Foto weergave)

Top Nieuws

  • Happy Valentine ‘s Day 2018: Wensen, Beelden, Shayris, Foto’ s, SMS, Facebook Status-en WhatsApp-Berichten

  • India vs Zuid-Afrika, 5e ODI: India verslaan Zuid-Afrika met 73 runs clinch serie

  • Gerecycled telescoop te helpen met het maken van 3D-kaart van het Universum

Een van de toponderzoekers op het gebied van de immunologie, Kanury VS Rao werd geserveerd een opzeggingsbrief van het Translationeel Health Science en Technology Institute (THSTI), Faridabad op 17 januari voor naar verluidt het seksueel lastigvallen van een vrouwelijke collega.

Rao diende als THSTI-Nationale Stoel, een autonome instelling onder het Ministerie van Biotechnologie, Ministerie van Wetenschap en Technologie. “We hebben beëindigd de werkgelegenheid van een wetenschapper”, zo bevestigt THSTI executive director Gagandeep Kang. Rao is een lid van drie van die land se voorste science academies, en is winnaar van de Shanti Swarup Bhatnagar Award in 1997 en de jaren 1999-2000 Nationale Bioscience Award.

Terwijl THSTI is geleerd te hebben opzetten van een zeven leden van de interne klachtencommissie’, Rao in een petitie ingediend bij de Delhi High Court in November 2017 had verklaard: “Het comité is opgericht …in overtreding van artikel 4 van De Seksuele Intimidatie van Vrouwen op de Werkplek (Preventie, Verbod en Redressal), Act, 2013. Volgens de wet moet er een lid in het comité, die deel uitmaakt van de niet-gouvernementele organisatie of verenigingen betrokken bij de zaak van de vrouw of een persoon die bekend is met de problemen met betrekking tot seksuele intimidatie. In de huidige comité er was geen vertegenwoordiger van een niet-gouvernementele organisatie. Vandaar dat de commissie zelf is twijfelachtig. Daarom het verzoek om verslag zelf is nietigheid en leegte.”

Rao diende een petitie in reactie op beschuldigingen dat belastte hem met “ongewenst seksueel bepaald gedrag, zoals seksuele toenadering, geladen opmerkingen of opmerkingen die resulteert in het veroorzaken van intimidatie en inmenging in het werk” van zijn vrouwelijke collega aan de Drug Discovery Research Centre aan THSTI.

“De handelingen van Dr. Kanury V. S. Rao was zeer verwerpelijk of ongepast is,” verklaarde de kosten. De kosten die zei: “Tijdens de uitoefening van zijn werkzaamheden heeft het niet in acht de Regering het beleid inzake de preventie van misdaden tegen de vrouw, waardoor het overtreden van de bepalingen van Regel 3 (B) (ii) van de Centrale overheid (Gedrags) Regels, 1964.”

Rao vertelde De Indian Express: “ik ben onschuldig en ik ben vastbesloten om het te bewijzen. De beschuldigingen van seksuele intimidatie tegen mij waren volledig verzonnen en gewoon vertegenwoordigen een geval waar professionele disgruntlement zich ontwikkeld tot een grotere samenzwering te belasteren en te roddelen over mij, om uiteindelijk effect van mijn verhuizing.”

Hij zei: “Helaas, de onderzoek commissie ook uitsluitend ging door empirische indrukken, is het vertrouwen voor zijn bevindingen alleen op zwakke indirect criteria in plaats van een echt bewijs. Belangrijke kwesties, zoals verschillen in het getuigenis, en het ontbreken van enige opdragen ondersteunend bewijs dan ook werden volledig genegeerd. Als een resultaat, het beginsel van natuurlijke rechtvaardigheid grof geschonden. Ik heb sterk houden dat ik onschuldig ben van de heffing, en ik ben vastbesloten om mijn positie verdedigen in de rechtbank.”

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App