Muzaffarnagar: Dalit man som hotade att konvertera till Islam försöker begå självmord

0
57

Mannen hävdade att detta land har varit ockuperat av några inflytelserika personer och myndigheter har underlåtit att agera på hans upprepade vädjanden om rättvisa.

Relaterade Nyheter

  • Jaipur Litteratur Festivalen: Inte så illa som att vara Muslim, att vara Dalit, säger Christophe Jaffrelot

  • Den nya Dalit utmaning

  • Stolthet och fördom

Dalit man har varit bokade för att ha försökt begå självmord genom att hoppa innan ett tåg, dagar efter att han hotade med att konvertera till Islam efter att hans land påstås ha gripit av några inflytelserika personer.

Händelsen inträffade på söndagen när Sudesh Kumar, bosatt i Kakda byn, var den ska tas i förebyggande förvar av Muzaffarnagar polisen. Han var tidigare bokade under Avsnitt 107/151 av CrPC för brott mot fred och skapa störningar av den allmänna ordningen.

Februari 10, Kumar och andra medlemmar av Dalit community iscensatte en protest utanför kronofogden kräva rättvisa. Han hävdade att hans land har varit ockuperat av några inflytelserika personer, som polisen sa. Stadens magistrat Vaibhav Mishra sa att ett ärende är anhängigt vid en domstol i samband med mark.

Kumar också överlämnade en promemoria riktar sig till Chief Minister Yogi Adityanath, i vilket han sade att han skulle konvertera till Islam om inte myndigheterna att agera på hans vädjan. Han hävdade att den lokala polisen inte vidtar åtgärder i de fall trots hans upprepade överklaganden.

med PTI-ingångar

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd