IIM Act: Diploma ‘ s of graden? IIMs in een correctie over shift

0
55

De IIMs zijn in een spot over de vraag of de partij van de studenten die dit jaar afstuderen, krijg je een postgraduaat in management (PGDM) of een MBA-graad. (Foto weergave)

Het Indian institute of Management (IIMs) worden geconfronteerd met een overgang problemen als ze de verschuiving van het verlenen van diploma ‘ s aan de toekenning van graden. De premier business schools zijn in een spot over de vraag of de partij van de studenten die dit jaar afstuderen — ze ingeschreven veel voor de IIM inwerkingtreding van de Wet in de afgelopen maand — moet een postgraduaat in management (PGDM) of een MBA-graad.

Een deel van de leerlingen op IIM-Lucknow hebben geëist dat ze worden gegeven diploma ‘ s op hun oproeping ceremonie van dit jaar, waarin het instituut directeur om de aanpak van de regering om opheldering. De kern van dit dilemma is een gevestigde markt perceptie op dat de waarden die een PGDM meer dan een MBA-graad. Door de jaren heen, een PGDM acceptabel is geworden, en zelfs een merk, vanwege de IIMs.

Het spreken van De Sunday Express, IIM-Lucknow hoofd Ajit Prasad bevestigd dat hij heeft geschreven voor de HRD Ministerie en is in afwachting van zijn antwoord op de vraag of het instituut kan verlenen van diploma ‘ s aan de studenten. De vraag waarom studenten willen een PGDM over een diploma, zei hij: “Ze werden toegelaten voor een PGDM. Ze zijn onderzocht voor een PGDM. Dus ze willen dat) we moeten geven aan een PGDM.” Hij is echter niet ingaan op hoe veel mensen in de uitgaande partij zijn voorstander van het ontvangen van PGDM.

Terwijl IIM-Lucknow heeft benaderd met de overheid, andere, zoals IIM-Bangalore en IIM-Calcutta, zijn ingesteld om een beslissing te nemen op de volgende vergadering van de Raad van Gouverneurs (BoG). IIM-Bangalore directeur G Raghuram zei het instituut is op zoek naar alle mogelijke oplossingen, met inbegrip van het geven studenten de mogelijkheid van het ontvangen van een diploma of graad. De uiteindelijke beslissing, zei hij, zullen worden genomen door de Directie.

“De Wet ons toestaat om te beginnen met het toekennen van een graad van dit jaar zelf. Echter, studenten zou worden gegeven aan de keuze van het ontvangen van de PGDM of de mate sinds wanneer ze zich bij het programma aangesloten, sloten zij zich voor een PGDM. We zijn in het proces van het nemen van een beslissing over nemen. We hebben geraadpleegd onze faculteit en we zijn ook spreken met andere IIMs bij het formuleren van een advies. Ik heb deze kwestie aan de Raad van bestuur,” Raghuram vertelde De Sunday Express.

Maar hij verduidelijkt dat het besluit zal worden beperkt tot de twee lichtingen studenten die zijn ingeschreven vóór de inwerkingtreding van de Wet, en dat alle studenten op zoek naar de toelating van dit jaar zullen alleen worden bekroond met een diploma.

De BoG van IIM-Calcutta is ook ingesteld om te voldoen aan snel te beslissen over dit onderwerp, onder andere dingen, zei de directeur instituut, Saibal Chattopadhyay. “Het is een juridische kwestie. We hebben om te zien of er, juridisch, kunnen we de toekenning van graden voor een programma dat werd aangekondigd als een PGDM natuurlijk,” zei hij.

De IIM Act werd aangenomen door het Parlement op 20 December 2017. De wet maakt elk van de 20 IIMs een ‘Instelling van Nationaal Belang’, zoals de IITs, Neten en AIIMS. In andere woorden, het stelt hen tot het verlenen van graden aan studenten.

Vroeger, alle IIMs werden afzonderlijke instanties geregistreerd onder de Maatschappijen Handelen. Sinds samenlevingen zijn niet bevoegd tot toekenning van graden, studenten die zijn toegelaten tot de masterfase krijgen een PGDM. Op dezelfde manier, die het nastreven van de doctoral studies zijn bekroond met de titel van een ‘Fellow’ aan het eind van hun onderzoek.

Hoewel de PG-diploma en ‘Collega’ titel zijn erkend door de Vereniging van de Indiase Universiteiten en de HRD Ministerie als gelijkwaardig aan een MBA en een Ph. D-graad, respectievelijk, de gelijkwaardigheid wordt niet overal geaccepteerd, vooral voor de Collega ‘ programma, waarin u wordt gevraagd de regering te bedenken van de Wet.

Voor al het laatste Onderwijs Nieuws, download Indian Express App