Laskhar man die veroordeeld is voor de financiering van terreur, het witwassen van geld in Karnataka

0
55

De zaak dateert van januari 2007, toen de man werd gearresteerd met een AK-serie assault rifle, 200 kogels, vijf handgranaten en een satelliet-telefoon door het Karnataka Politie.

Gerelateerd Nieuws

  • Laat de mens veroordeeld voor de terreur van de financiering, het witwassen van geld in Karnataka

  • Twee Pakistan opgeleide Laat militanten gearresteerd in Kashmir

  • Jammu man geschokt bij het zien van zijn foto onder dode Lashkar-e-Taiba terroristen

Een terrorist van de Pakistan-gebaseerd terreurgroep Lashkar-e-Taiba (LeT) is veroordeeld tot zeven jaar strenge gevangenisstraf door een lokale rechtbank hier in een terreur-financiering en witwassen geval, de ambtenaren gezegd vandaag.

Bilal Ahmed Quta alias Imran Jalal, die opereerde vanaf de deelstaat Karnataka, heeft ook een boete van Rs 50.000 door het hof, zei ze. Een speciale PMLA hof van Rechter Shivshankar Amarannavar uitgesproken in de uitspraak van gisteren.

De zaak dateert van januari 2007, toen de man werd gearresteerd met een AK-serie assault rifle, 200 kogels, vijf handgranaten en een satelliet-telefoon door het Karnataka Politie, terwijl hij was het krijgen van een bus in Bengaluru.

Hij was belast met de “oorlog” tegen de Regering van India, het bezit van wapens en explosieven en andere delen van de Indische Wetboek van Strafrecht (IPC).

Quta was betrokken bij deze activiteiten sinds 2001 en was een lid van de Laat, zei ze.

De Handhaving Directoraat (ED) later geboekt Quta onder de strafrechtelijke bepalingen van de Wet ter Voorkoming van Witwaspraktijken (PMLA) in 2009, de kennisname van de politie tegen en latere veroordeling door een lokale rechtbank.

De centrale sonde agentschap had ook “in beslag genomen” Rs 34,830 fondsen van Quta op grond van de anti-geld laudering wetten zoals vastgesteld dat het geld was bedoeld voor de financiering van terreur.

Dit is het vierde geval van veroordeling onder de PMLA in het land.

De PMLA was vastgesteld in 2002 en de uitvoering van 2005 te controleren ernstige misdaden van belastingontduiking, het genereren van zwart geld en het witwassen van geld.

De eerste overtuiging onder de PMLA in het land was gekomen in januari vorig jaar toen een Ranchi rechtbank veroordeelde voormalige Jharkhand minister Hari Narayan Rai en veroordeelde hem tot zeven jaar strenge gevangenisstraf en een boete opgelegd van Rs 5 lakh.

Later, in Maart vorig jaar een man geïdentificeerd als Alauddin werd veroordeeld in een zaak betreffende het witwassen van geld en illegale bezit van verdovende middelen door een Kolkata hof.

Dit werd gevolgd door de overtuiging van een Pakistaanse terrorist Mohammed Fahad Hai, behoren tot de verboden terreurgroep Al-Badr, die was veroordeeld tot 7 jaar strenge gevangenisstraf Bengaluru hof op grond van de anti-witwas wet.

De strenge PMLA wet dit toelaat, voor een periode van maximaal zeven jaar gevangenisstraf en een boete.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App