Detta är en “maximal marknadsföring, minsta leverans” govt, som kommer att säkerställa dess nederlag, säger Sonia Gandhi

0
48

UPA ordförande och tidigare Congress party chief Sonia Gandhi.

Tidigare Kongressen ordförande Sonia Gandhi på torsdagen sade alla likasinnade parter måste samarbeta och se till att dom BJP är besegrade i den kommande Lok Sabha val som skulle hållas så tidigt som i slutet av detta år. Gandhi sade att det fanns ett behov av att “återställa Indien” till sina demokratiska, inkluderande och sekulära väg.

“En genomgripande atmosfär av rädsla och hot har skapats. Liberala, sekulära och demokratiska traditioner är att lättfärdigt skadad. Den pluralistiska natur i vårt samhälle, som har varit dess styrka för hundra år håller på att urholkas,” Gandhi sade vid en Kongress Partiet möte i morse, och tillade att institutionerna skulle bli “förstörd”.

“Det har gått nästan fyra år sedan den här regeringen kom till makten. Detta har varit en period i vilka institutioner som är grunden för vår demokrati har utsatts för systematisk misshandel—Parlamentet, rättsväsendet, media och det civila samhället”, sade hon.

Maximal Marknadsföring, Minsta Leverans

UPA ordföranden tog också på IDA regeringen säger samtidigt att de utlovade regeringen under temat ” maximal styrning, minst regeringen, misslyckades de med att leverera och deras enda kunskaper verkar vara de som i marknadsföring av befintliga UPA system.

“Den här regeringen meddelar vad man kallar nya program och initiativ någonsin så ofta, avslöja dem med blomstra av en trollkarl. I verkligheten, de är helt enkelt återvunnet system som lanserades under UPA-regeringen. Sant, de nya namnen är medryckande och färgstarka, kanske mycket mer än så under vår tid, måste vi erkänna. Men detta verkar vara ett spel för Maximal Publicitet, Minst Regeringen, eller uttryckt på ett annat sätt, Maximal Marknadsföring, Minsta Leverans. Om denna regering är att bli trodd, Indien hade åstadkommit någonting före Maj 2014.”

Om Kashmir, där är healing touch?

Sonia Gandhi ifrågasatte också regeringens politik på Jammu och Kashmir säger fortsatte våldet i staten och att det fanns mycket lite görs för att stimulera utvecklingen.

“Vi måste bekämpa gränsöverskridande terrorism kraftfullt på att det kan inte finnas någon kompromiss. Vi hälsar våra jawans som är värst. Våra hjärtan går ut till de anhöriga till dem som har lagt ned sina liv för vårt land. Side-by-Side, vi måste också fråga, var är healing touch, där är det utvecklande dragkraft, var finns det politiska engagemang som var så mycket i bevis när Dr Manmohan Singh var Statsminister?”

Kommande valen

I sitt överklagande till likasinnade partier att gå samman och arbeta tillsammans, Sonia säger partiets senaste tidens resultat i Gujarat och Rajasthan fanns indikationer på att “förändringens vindar är på väg”, uttrycker förtroende veta att valet resulterar i Karnataka, också kommer att “understryka återkomsten av Kongressen”.

Hon vädjade också till fest arbetstagare till redskap för Lok Sabha val. “Vi måste vara i ett tillstånd av beredskap för nationella val, som har sin grund i något över ett år och kan mycket väl vara så kallat tidigare som de var i 2004. Ingen tvekan 2014 var ett allvarligt bakslag, men jag är övertygad om att det var en avvikelse. Allt, människorna i vårt land, människor som kommer från alla delar av samhället—blir desillusionerade med den nuvarande regimen. Det är för oss att kanalisera detta missnöje till stöd.”

Arbetet med att återuppliva Kongressen under Rahul Gandhi

Sonia gratulerade även nyvalda fest chief Rahul Gandhi sa att hon hoppades att den part som kommer att fungera konsekvent sätt att återuppliva deras val förmögenheter. “Jag önskar honom all lycka. Han är nu min boss—låt det inte råda någon tvekan om det – och jag vet att alla ni kommer att arbeta med honom med samma engagemang, lojalitet och entusiasm som du gjorde med mig,” Gandhi sa.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd