Som Ayodhya – Babri masjid tittelen passer høre begynner, Muslimer kan søke en større Benk

0
65

En av sakens parter utenfor Høyesterett i desember 5, den dagen var det siste hørt. (Express Photo/Tashi Tobgyal/Arkiv)

Høyesterett vil fortsette å høre på torsdag cross-klage mot Allahabad High Court for September 30, 2010, noe som er partisjonert den omstridte Ramjanmabhoomi-Babri Masjid-området i Ayodhya tre måter. Klagen, som sist ble hørt på 5 desember 2017, er før en tre-dommer Benken ledet av høyesterettsjustitiarius India Dipak Misra, og også bestående av Dommerne Ashok Bhushan og S Abdul Nazeer.

Blant dem som argumenterer tilfelle for Babri Masjid, den vise er oppstrammende opp til at saken skal bli hørt av en større Benk. Selv om ingenting blir sagt offentlig ennå, siden hun argumenterer for Hashim Ansari (avdøde, nå blir representert ved sin sønn Iqbal Ansari) kan hevde at siden domstolene har tidligere uttalt større Benker i saker av nasjonale og Konstitusjonelle betydning, denne appellen må bli hørt av en Benk med “minst syv dommere”.

Denne problemstillingen ble tatt opp på 5. desember i fjor og tatt opp i den rekkefølgen som var gått, men ble holdt åpen for vurdering på et senere tidspunkt. Minst tre tidligere tilfeller i Ayodhya saken har blitt avgjort av en større Benk i Høyesterett når det passer for tittelen var ventende i High Court.

Betydningen av saken ble det uttalt i høgsteretts dom, så vel som i tidligere dommer ved større Benker i Høyesterett. Selv den opprinnelige passer for tittelen ble behandlet av tre dommere i lagmannsretten, i motsetning til den generelle praksis av slike saker blir hørt av en enkelt dommer i tingretten.

Les også | Babri riving 25 år senere: Hvordan High Court så svar i split dommen

Desember høringen hadde vært dramatiske, med senior advokat truer med å gå bort fra forhandlingene om saken ble ikke utsatt og alle dokumenter som det ikke er gjort tilgjengelig for de ankende parter. Nå, kilder sier, mye av materialet er gjort tilgjengelig for partene, med oversettelser og kopimaskin å ha vært nesten ferdige.

Tittelen passer over landet som Babri Masjid gang sto ble anlagt mellom 1950 og 1984.

Desember 6, Statsminister Narendra Modi fortalte en election rally i Gujarat: “Kapil Sibal til orde årsaken til det Muslimske samfunnet. Han har rett til å gjøre det og vi har ikke noe problem med det. Du kan presentere din argument for å sitere alle fakta og lover… Men du tør si at saken ikke skal bli hørt, til 2019 valg? Du ønsker å stoppe behandlingen av Ram-Templet (sak) i navn av valgene?”

Sibal, en Kongress MP som dukket opp for Iqbal Ansari, hadde bedt om at saken vil bli hørt etter 2019 valget.

Talsmann Shakeel Syed, råd for Sunni Waqf Styret, når vi kontaktet sa: “Vi er overbevist og forberedt på høring, og vi vil argumentere for vårt tilfelle.” Talsmann M R Shamshad, råd for Iqbal Ansari, sa: “vil Du komme til å vite hva vi har å si når vi er i konflikt.”

For alle de nyeste Forklart Nyheter, last ned Indian Express App