Rafale jagerfly: Forsvarsdepartementet sier avtale som er sikret med Statlige bedre enn forgjengeren

0
54

Rafale tilbyr: MoD bemerket at “grunnløse påstander” ble laget om de tilbyr.

Relaterte Nyheter

  • Arun Jaitley slam Kongressen: at det går på bekostning India sikkerhet ved å spørre Rafale detaljer

  • Forsvarsdepartementet: ‘Rafale tilbyr spørsmål om nasjonal sikkerhet, kan ikke avsløre detaljene’

  • Hvorfor har Rafale tilbyr gått til pvt enhet har null erfaring i å bygge jets? Kongressen utgjør 8 spørsmål til PM Modi

Forsvarsdepartementet onsdag beskrevet Opposisjonen krever å avsløre detaljene og verdien av Rafale kontrakten som “urealistisk”. En omtrentlig kostnad for kjøp av 36 Rafale jets har allerede blitt gitt til Stortinget, MoD, sa i en pressemelding.

Siterer en samarbeidsavtale med Frankrike i 2008, MoD sa Regjeringen bare var følgende “i bokstav og ånd konfidensialitet bestemmelser” av en bilateral avtale som er signert av UPA Regjeringen.

MoD har også bemerket at “grunnløse påstander” blir gjort om Rafale tilbyr. “Dette ville normalt ikke har fortjent et svar, men for de alvorlige skader som blir forårsaket av den villedende uttalelser, forsøkte gjentatte ganger er begått på en alvorlig sak av nasjonal sikkerhet”, er det sagt.

MoD minnet om den Motstand som det var under ti-års regelen i Kongressen regjeringen at push for å styrke Indian Air Force fighter flåte “grunnstøtte”.

Om hvorfor regjeringen ikke forhandle med en annen konkurrent etter at anbudsprosessen er avsluttet MoD sa: “Det synes å ha vært gunstig glemt at den daværende Regjeringen selv hadde avvist at selskapets uønsket tilbyr laget dager etter nedleggelsen av kjøps-prosessen, erklærte Rafale (DA) som L1 tilbyder og hadde innledet forhandlinger med det i februar 2012.”

Gjentok Sentrum stand at det hadde forhandlet frem bedre vilkår under den nye Rafale avtale enn den forrige regjeringen, MoD lagt til: “Så tvil er søkt om å bli opprettet om 2016 kontrakt for 36 fly, det er igjen sterkt understreket at avtalen sikret av Myndighetene er bedre i form av kapasitet, pris, utstyr, levering, vedlikehold, opplæring, etc., enn at notionally forhandlet frem av den daværende Regjeringen i en prosess, og det kan ikke inngå i ti år. Videre, den nåværende Regjeringen har fullført disse forhandlingene i omtrent ett år.”

Det understrekes at anskaffelsen av 36 jagerfly fra Frankrike ble gjennomført for å møte den “stort behov” av IAF og det ble gjennomført strengt i samsvar med Forsvaret Innkjøp Prosedyren.

På spørsmålet om overføring av teknologi, MoD uttalte: “Det kan også bemerkes at i motsetning til det inntrykk søkt, å være skapt av Opposisjonen, som i tidligere forslag om å anskaffe Rafale, som endte i en fastlåst situasjon, det var ingen bestemmelser om overføring av teknologi, men bare til å produsere på lisens. Regjeringen var i stand til å bli enige om vilkårene for selv at i forhandlinger med leverandøren, noe som resulterer i lang trukket øvelse under den tidligere Regjeringen til slutt å slå an.”

Reagerer på Kongressen påstanden om hvorfor en Indisk privat selskap med null erfaring i luftfarten ble valgt som en offset partner til å produsere Rafale jets, MoD sa nei offset partnere har blitt valgt så langt.

“Videre, ingen Indiske Offset Partner for 2016 tilbyr for 36 Rafale Flyet har vært så langt valgt av leverandør (DA) fordi i henhold til gjeldende retningslinjer, DA er fri til å velge den Indiske Offset Partnere og tilby sin informasjon på tidspunktet for søker offset studiepoeng, eller ett år før utslipp av offset plikt,” er det sagt.

På tirsdag, den Kongressen som utgjøres åtte inngående spørsmål til statsministeren på avtale, mens partiet chief Rahul Gandhi påstått at Narendra Modi personlig dro til Paris og endret den fine print.

Uttalelsen kom en dag etter at forsvarsminister Nirmala Sitharaman nektet å røpe noen detaljer om avtale. Reagerer på hennes utsagn, hadde Gandhi sa:

“For første gang, forsvarsministeren, er å si at vi vil ikke dele detaljer om penger brukt på luftfartøyet…yeh kya tareeka hain….Jeg snakket i Gujarat meningsmålinger at det er en svindel (i Rafale deal). Modi ji har personlig fått tilbyr ferdig.

“Modi ji personlig hadde gått til Paris. Personlig avtalen ble endret. Hele India vet det. Og forsvarsministeren sier hun vil ikke informere India, Indisk martyrer og deres pårørende om penger brukt på å kjøpe de fly. Hva betyr dette? Dette betyr bare at det er noen svindel,”

 

 

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd