Wereld niet in staat is om te stoppen met oorlog op kinderen:UNICEF

0
66

Adjunct-Directeur Justin Forsyth, links, aandelen, koekjes met Rohingya vluchtelingen kinderen als hij weggaat Balukhali vluchtelingenkamp 50 kilometer (32 km), Cox ‘ s Bazar, Bangladesh woensdag, Jan. 24, 2018. (Foto AP)

Gerelateerd Nieuws

  • Wereld niet in staat is om te stoppen met oorlog op kinderen, opmerkingen UNICEF

  • Seksuele vergrijpen aan jonge meisjes in India, Pakistan zijn hartverscheurend, zegt VN –

  • De 60.000 Noord-koreaanse kinderen kunnen verhongeren, sancties langzaam steun: UNICEF

Het United Nations Children ‘ s Fund (UNICEF) heeft gezegd: geweld had een verwoestende invloed op de kinderen, die werden gedood in lopende conflicten of zelfmoordaanslagen, of dood te vriezen als ze vluchtte actieve oorlogsgebieden.

Het beschrijven van januari als ‘een donkere maand’ in een crisis geteisterde Midden-Oosten en Noord-Afrika, Geert Cappelaere, Unicef Directeur voor de regio op maandag zei dat “het is gewoon onacceptabel dat kinderen blijven gedood en gewond elke dag”, Xinhua gemeld.

In de maand januari alleen, escalatie van geweld in Irak, Libië, Palestina, Syrië en Jemen heeft het leven gekost van minimaal 83 kinderen.

“Deze kinderen hebben betaald, de hoogste prijs voor de oorlogen die ze hebben absoluut geen enkele verantwoordelijkheid voor. Hun leven is kort, hun gezinnen voor eeuwig gebroken van verdriet,” voegde hij eraan toe.

Cappelaere zei dat het Syrische conflict komt met haar achtste jaar, de intensivering van de bestrijding heeft naar verluidt gedood 59 kinderen in de afgelopen vier weken.

Bovendien, in Jemen de VN heeft vastgesteld dat het doden van 16 kinderen in aanvallen en nog dagelijks meldingen van meer gedood en gewond kinderen temidden van een escalerende gevechten.

Bovendien, een zelfmoordaanslag nam het leven van drie kinderen in de libische Benghazi terwijl drie anderen overleden spelen in de buurt van niet-ontplofte munitie, een vierde kind blijft in kritieke toestand na de ontploffing.

Draaien naar de oude stad Mosul in Irak, een kind werd gedood in een booby-trapped huis, en in Palestina, een jongen werd doodgeschoten in een dorp in de buurt van Ramallah.

Bovendien, 16 vluchtelingen, waaronder vier kinderen, doodgevroren in een strenge winter storm in Libanon, op de vlucht voor de oorlog in Syrië, waar veel meer kinderen werden opgenomen in het ziekenhuis met frost bite.

“We gezamenlijk blijven niet te stoppen met de oorlog op kinderen,” Cappelaere opgemerkt.

Hij voegde eraan toe dat dat “niet honderden, duizenden, maar miljoenen meer kinderen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika hebben hun jeugd gestolen, verminkt voor het leven getraumatiseerd, gearresteerd en opgesloten, misbruikt, verhinderd naar school te gaan en van het krijgen van de meest essentiële gezondheidsdiensten; ontkende zelfs het fundamentele recht om te spelen.”

Cappelaere onderhouden “we hebben geen rechtvaardiging, geen reden om dit te aanvaarden als nieuwe normaal”.

“Kinderen kunnen het zwijgen opgelegd. Maar hun stemmen zullen doorgaan om gehoord te worden. Hun boodschap is onze boodschap: de bescherming van De kinderen staat voorop, onder alle omstandigheden, in lijn met de wet van de oorlog,” betoogde hij.

“Het overtreden van die wet, is een van de meest gruwelijke misdaad in gevaar brengt en de toekomst, en niet alleen voor kinderen”, concludeerde de Unicef gewestelijke directeur.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App