Punjab: om Te controleren drugssmokkel, BSF begint upgrade van infra langs Pak grens

0
56

Nieuwe maatregelen van bewaking en tegen de infiltratie van de strategie plaats.

Gerelateerd Nieuws

  • BJP leider neemt voortouw te repatriëren spraak, slechthorenden Pakistaanse jongen ingediend bij juveniele huis voor 3 jaar

  • BSF bestanden FIR tegen Delhi officer voor ‘overhevelen Rs 90 lakh’

  • BSF vorderingen zware schade aan Pakistan, drie berichten vernietigd

De Border Security Force (BSF) is begonnen aan een infrastructuur upgradation project langs de Indo-Pak grens in Punjab, bestaande uit het bouwen van nieuwe observatie torens en ambush-en-patrouille schuilplaatsen om te voorkomen dat de pogingen om het smokkelen van verdovende middelen over de grens met India.

Het spreken van De Indian Express, senior BSF ambtenaren hier op de hoogte dat onder een van de centrale overheid het project om te upgraden van de Grens observatieposten en de observatie torens, een ambitieus project opgezet langs de Internationale Grens met Pakistan. De nieuwe maatregelen van bewaking en tegen de infiltratie van de strategie al in gang gezet door het feit dat de zware mist tijdens de wintermaanden maakt de taak van de BSF dubbel zo moeilijk.

Volgens de officiële, de bouw van observatie torens en ambush-en-patrouille schuilplaatsen langs de India-pakistaanse grens in Punjab plaatsvindt op volle snelheid en veel van dergelijke berichten zijn al gekomen en vergroten van de bestaande regelingen. “Omwille van redenen van veiligheid is het exacte aantal van deze posten niet openbaar gemaakt, maar deze zal helpen de BSF personeel manning ze hebben meer faciliteiten tot hun beschikking hebben,” zei J K Birdi, BSF Commandant van een bataljon ingezet op de grens.

De eerste van dergelijke berichten al komen langs de grens en werden bezocht door De Indian Express. Terwijl de aard van deze posten niet openbaar gemaakt vanwege veiligheidsredenen, maar het was duidelijk dat deze zorgen voor een rand om de BSF personeel, het bewaken van de grens in Punjab en bieden verschillende faciliteiten die waren tot nu toe niet voor hen beschikbaar is. De ‘laser muren om te controleren of de infiltratie van de uitbreiding van deze nieuwe posts en fungeren als een vooraf alarm om de aandacht van de bewakers op een aantal stukken, waaronder rivieren stukken langs de grens.

Ferozepur sector van de BSF langs de Indo-Pak grens heeft gezien zware inbeslagneming van de verdovende middelen in het jaar 2017 met ongeveer de helft van de totale afstand van de kracht komt uit deze sector. Volgens de gegevens verstrekt door de BSF, 107.737 kg heroïne is in beslag genomen van de grens in Ferozepur sector, tegen een totale beslag van 279 kg van over de hele Punjab grens. Zo ver als het verbod van indringers uit Pakistan is betrokken, van de in totaal zeven indringers die werden gedood op de Indo-Pak grens in Punjab, zes werden gedood in het gebied van verantwoordelijkheid van Ferozepur sector. Dit is in aanvulling op de tien Pakistaanse indringers die werden ingerekend door BSF personeel in deze sector alleen.

Een senior BSF officier zei dat het repareren van de grens hek heeft ook zijn er op fasttrack als de oudere schermen was klaar met haar leven span en werd beschadigd. “Waar hebben we gevonden dat het hek vervangen moest worden, het patrouilleren en statische implementatie is vergroot om aan te sluiten op mogelijke lacunes,” zei hij. Deze sector wordt ook beschouwd als gevoelig worden door het meanderen van de Sutlej rivier die door India in Pakistan en worden gepatrouilleerd met het gebruik van boten.

De maatregelen die genomen worden in overeenstemming met de instructies van de Parlementaire vaste Commissie van binnenlandse Zaken. Het rapport had vermeld dat de overheid gesanctioneerde bouw/upgradation van 126 Grens observatieposten (Bpos) te verminderen van het inter-BOP afstand van 3,5 km.

Het Comité, tijdens haar studie bezoek aan de grensgebieden van Punjab, gevonden uiterst slechte wegen die aanzienlijk kunnen vertragen de beweging van de troepen en veroorzaken problemen voor hen tijdens een noodgeval. Het Comité had aanbevolen dat goedkeuring aan het project van de bouw van lateraal en axiaal wegen in Punjab moet worden verleend zonder verdere vertraging en de bouw moet beginnen bij de oudste. De Commissie zei ook dat het Ministerie van binnenlandse Zaken moet prioriteit geven aan de bouw van laterale wegen als ze zijn essentieel voor het patrouilleren en surveillance doeleinden.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App