Macron vertelt Trump het is belangrijk om respect Iran nucleaire deal

0
58

Emmanuel Macron (Bestanden)

Gerelateerd Nieuws

  • Duitsland spoort ONS aan om aparte Iran nucleaire deal van andere problemen

  • Op Iran, de VS vraagt de VN-veiligheidsraad: ‘Waar is de woede?’

  • Nikki Haley zegt Iran bewegen versterkt Donald Trump ‘ s hand op Noord-Korea

De franse President Emmanuel Macron vertelde ONS tegenhanger van Donald Trump vandaag aan dat het belangrijk is voor alle partijen respect voor de plaatsbepaling Iran nucleaire overeenkomst, de franse leider ‘ s office zei. Macron, tijdens een gesprek met de Bazuin, benadrukt Frankrijk vastbesloten zie “de strikte toepassing van de deal en het belang van de ondertekenaars te respecteren,” het Elysee Paleis zei van de 2015-akkoord.

President Trump, die openlijk veracht de deal is snel te beslissen of niet te verlengen sancties tegen Teheran.

Het Witte Huis zei Trump had “benadrukte dat Iran moet stoppen met haar destabiliserende activiteiten in de regio.” Op vrijdag, Trump wordt verwacht om aan te kondigen dat hij nog steeds aanzien van overige in de Iran nucleaire deal niet in ONS belang.

Hij voor het eerst aangekondigd in oktober en onder de US Iran Nucleaire Overeenkomst Act (INARA) van 2015 hij wordt verondersteld te informeren Congres om de 90 dagen.

Een van de punten van kritiek op de nucleaire deal is dat het niets doet aan het adres van Iran voortgezette programma voor ballistische raketten en bemoeienis in het Midden-Oosten conflicten, zoals Jemen en Syrië. Het franse voorzitterschap benadrukt dat de nucleaire deal moeten begeleid worden door een versterkte dialoog met Teheran over beide kwesties. Macron ook bracht de problemen van Noord-Korea, naar aanleiding van zijn recente bezoek aan China, zegt dat de recente opflakkering van het contact met Zuid-Korea is het “een positief signaal” zijn kantoor zei.

De verklaring van het Witte Huis zei dat de twee leiders: “vastbesloten om door te gaan met druk uit te oefenen op Noord-Korea totdat het resultaat naar het pad van de denuclearisatie”. Zij heeft daaraan toegevoegd dat Trump en Macron waren om te voldoen aan, schema het toelaat, op het World Economic Forum in Davos, later deze maand.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App