Californië modderstromen gebeurd als mobiele telefoon waarschuwingen ging uit

0
91

In deze foto van Santa Barbara County Brandweer, Kerry Mann navigeert de grote keien en de modderstroom die verwoest het huis van haar vriend in Montecito, Californië., Woensdag, Jan. 10, 2018. De vrouw die leeft in het huis niet meer gezien is sinds de vroege uren van dinsdag. (Mike Eliason/Santa Barbara County Brandweer via AP)

Gerelateerd Nieuws

  • Dodental hits 17 in Californië modderstromen; 13 ontbreekt

  • Medley van de instanties belast met de handhaving van de wetten van de marihuana in Californië

  • Twee doden waaronder de schutter in Californië werkplek schieten

Veel Californiërs in het gebied dat het zwaarst getroffen door deze week is de dodelijke modderstromen in de wind sloegen de waarschuwingen voor uren en dagen door de nood ambtenaren hen aan te moedigen hun huis verlaten _ en dan kreeg mobiele telefoon waarschuwingen van dreigend dia ‘ s wanneer de massale stromen van puin werden al in de richting van hen of hadden al een hit in hun buurt.

Draadloze noodoproepen zijn mobiele telefoon berichten die zijn verzonden naar iedereen in een regio, vergelijkbaar met de Amber alerts worden verzonden aan gsm-gebruikers in specifieke gebieden bij de autoriteiten proberen te vinden van de vermiste kinderen. De waarschuwing gestuurd door de Santa Barbara County ambtenaren al die verplichte en vrijwillige evacuatie gebieden ging rond 3:50 uur, dinsdag, Rob Lewin, de county ‘ s emergency management directeur zei donderdag. Daarop volgde een mobiele telefoon waarschuwing gestuurd door de National Weather Service, zei hij.

Er is geen stortvloed van klachten van mensen die draadloze moeten de waarschuwingen zijn verstuurd eerder, en de bewoners van de getroffen gebieden sprak met De Associated Press zei dat ze wist dat ze leefden in de evacuatieruimten, maar koos ervoor niet te verlaten.

De eerste dia ‘ s trok door het Montecito ongeveer 3:30 uur en vervolg na de county mobiele telefoon waarschuwingen ging uit, het vernietigen of beschadigen van 400 woningen en het doden van ten minste 17 mensen. De overgrote meerderheid van de huizen waren in gebieden die reeds zijn aangewezen door de autoriteiten als grond van verplichte of vrijwillige evacuatie orders.

Zie Foto ‘ s: California modderstroom: Na wildfire, staat verwoest door de regen

De National Weather Service verstuurd vier draadloze noodoproepen in verschillende gebieden van Santa Barbara County tussen 2:30 uur en ‘ s middags op dinsdag, woordvoerster Susan Buchanan zei. De waarschuwingen voor de bewoners verlaten was afgegeven voor de dagen voordat de modderstromen via social media, nieuws, media en community informatie e-mails over de mogelijkheden voor mudflows van de enorme wildfire litteken in de heuvels boven wijken. Politiemannen ook gingen langs de deuren in de verplichte evacuatie gebied te waarschuwen voor de bewoners te vertrekken.

Een andere emergency management ambtenaar zei tegen de Los Angeles Times dat ambtenaren van de provincie besloten geen gebruik te maken van de haar push-alert-systeem voor mobiele telefoons eerder voor de zorg kan niet serieus worden genomen.

“Als je zegt dat iedereen om iedereen uit te komen, de komende tijd zullen de mensen niet luisteren,” emergency manager Jeff Gater vertelde de krant. “Als je cry wolf, mensen stoppen met luisteren.”

Santa Barbara County Sheriff Bill Brown verdedigde de timing van de wireless emergency alert, zeggen ze hoort ‘ te worden gebruikt in kennis te stellen aan iemand van een actieve incident dat zich voordoet.”

“Het was geactiveerd op het juiste moment eigenlijk wanneer het evenement plaatsvindt,” Bruin zei op een persconferentie op donderdag.

Controverse over het gebruik van draadloze noodoproepen tijdens rampen ontstaan in Californië, in oktober als een lopend vuurtje geript door middel van Sonoma County, het doden van 40 mensen. Officials besloten tegen het verzenden van een draadloze alert als de brand woedde. Vanwege het brede bereik van de waarschuwingen, ze zeiden dat ze geloofden het bericht zou in paniek mensen die niet direct in gevaar en dit leidde tot een massale evacuaties dat zou snauwde verkeer en vertraagde voertuigen van hulpdiensten. Jim en Alice Mitchell, die beiden gedood werden na hun Montecito huis werd meegesleurd als overstromingen en uitgedragen door hun buurt niet verlaten hadden, want hun huis was in het kader van een vrijwillige evacuatie om hun dochter Kelly Weimer woensdag gezegd. Bijna elk huis op hun blok werd vernietigd. Anderen werden opgelicht en heen en weer geslingerd van hun stichting.

“Ze waren in een vrijwillige evacuatie gebied, zodat ze dacht dat ze waren OK,” zei Weimer. “Ze waren niet betrokken. Het is niet zoals iedereen kwam rond en vertelde hen om te vertrekken.”

Functionarissen zeiden dat in het algemeen wanneer de verplichte evacuatie orders zijn uitgegeven, is er een onmiddellijke bedreiging van het leven of eigendom. Voor gebieden met vrijwillige waarschuwingen, de dreiging bestaat nog steeds, maar het is in de nabije toekomst. Santa Barbara ambtenaren verdedigd hun beslissing geen probleem met een verplichte evacuatie om voor het gebied dat het zwaarst getroffen door de storm.

“Dit is geen exacte wetenschap in termen van het daadwerkelijk definiëren waar iets gaat gebeuren,” Brown zei.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App