‘Laat operatieve nam valse naam, was verstopt in Kashmir’

0
37

Vermeende Laat operatieve Bilal Ahmad Kawa. (Abhinav Saha)

Top Nieuws

  • FIR tegen Tribune reporter over Aadhaar data breach verhaal

  • Padmavati wordt ‘Padmavat’, te botsen met Akshay Kumar ‘ s PadMan op 25 januari

  • Foto ‘s: Anushka Sharma terug op de sets van Shah Rukh Khan’ s Nul na dromerige bruiloft

Een dag nadat hij werd gearresteerd van de Internationale Luchthaven Indira Gandhi, Bilal Ahmad Kawa, een vermeende Lashkar-e-Toiba (Laten) operatieve en een verdachte in het Rode Fort terreur, werd verzonden 10 dagen bewaring door het hoofd van de Metropolitan Magistrate Deepak Sehrawat. In hun voorarrest toepassing, de politie vertelde de rechtbank dat Kawa was verstopt in Kashmir onder een “aangenomen, verzonnen” identiteit tot zijn deksel was gesprongen, een paar dagen geleden. Naar verluidt kwam hij in contact met het brein van de terreur, Mohammed Arif van het pakistaanse Abbottabad, aldus de politie.

Arif is bekroond met een doodvonnis in de zaak. De politie zei een totaal van 19 personen waren betrokken bij de aanval en die drie zijn nog steeds op de vlucht.

Zei de politie tijdens de verhoren, Kawa zei dat hij was gekomen om Delhi op zoek naar een baan als hij liep uit geld post demonetisation. Een vriend had hem verzekerd van een baan in de Okhla. Hij nam contact op met een van zijn familieleden die in Delhi en besloot naar de hoofdstad te verhuizen. Hij vertelde de politie dat hij was van plan om te veranderen van zijn naam en identiteit, de bronnen gezegd. “Na demonetisation, het geld gebruikte hij om door hawala-agenten gestopt. Dus begon hij te doen part-time banen. Als dit nog niet genoeg om zijn vrouw en drie kinderen, besloot hij om een baan te zoeken in Delhi,” bronnen van de politie gezegd.

Na de aanval, zei de politie Kawa zijn naam veranderd en verplaatst locaties drie keer in Jammu en Kashmir. Hij verkocht zelfs zijn ouderlijk huis in Srinagar is Qutubuddin Pora en woonde in de gehuurde accommodatie.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App