Karnataka bikkjeslagsmål fortsetter: Nå, Siddaramaiah sier BJP, RSS er ‘Hinduer uten menneskeheten’

0
39

Karnataka Chief Minister Siddaramaiah (Fil Bildet)

Relaterte Nyheter

  • Karnataka CM slår tilbake på Yogi Adityanath på lov og orden problemet

  • Karnataka fjerner anti-overtro Lovforslaget

  • Ex-Karnataka statsråd Qamarul Islam går bort

Den bikkjeslagsmål mellom BJP og Congress i poll-bundet Karnataka eskalerte på torsdag, med Chief Minister Siddaramaiah kalle safran fest og RSS “Hindutva ekstremister”. BJP svarte i samme åndedrag ved å si Kongressen var tilhengere av separatister og våget det Siddaramaiah regjeringen til å arrestere sine ledere.

Gnisten ble tent på onsdag etter BJP chief Amit Shah, som tar opp en pre-election rally på Holalkere regionen Chitradurga, kalt Siddaramaiah regjeringen “anti-Hindu” for dens manglende evne til å kontrollere drap på aktivister fra BJP, RSS og dets tilknyttede selskaper. “Så mange som 21 BJP og RSS-arbeidere har blitt drept i Karnataka i de siste tre år, og regjeringen er ikke selv å undersøke det. Når BJP kommer til makten, vil den sende alle mennesker i fengsel. Denne regjeringen er en anti-Hinduistiske regjeringen,” Shah sa.

Å møte Shah ‘ s ild med ild, Karnataka CM hevdet, “De er i seg selv terrorister i BJP og RSS.” Kommentar rørt en hornet ‘ s nest, med BJP og RSS-ledere surring ut på Siddaramaiah. I lys av de kommentarer han gjorde onsdag, torsdag uttalelse virket mer som en skade-kontroll trening.

Snakker med journalister i Mysuru, Siddaramaiah sa, “hadde jeg sagt de er Hindutva terrorister. Jeg er også en Hindu, men jeg er en Hinduistisk med menneskeheten, de er Hinduer uten menneskeheten. Det er forskjellen mellom meg og… (dem).” Han siterte en Kannada ordtak sier at “det er som en rørende skulderen for å sjekke når som kalles et gresskar tyv,” noe som tyder på at en med dårlig samvittighet trenger ingen anklageren.

BJP kalt CM ‘ s uttalelse uansvarlig og skylden Kongressen for økningen i terrorisme. “Hvis det er terrorisme i dette landet i dag, Kongressen er den viktigste årsaken til det, også for situasjonen i Kashmir,” PTI sitert BJP MP Shobha Karandlaje som sier. Anklage Kongressen for å ha støttet og oppmuntret Khalistan bevegelse, sa hun, “vi har mistet flere offiserer, soldater, ledere og også PM på grunn av det.” Karandlaje også påstått at Kongressen hadde “skjermet, finansiert og trent” LTTE og dets leder Prabhakaran.

(Med PTI innganger)

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd