IAF ‘ s air warriors top zeven grote pieken in zeven continenten

0
41

Een team van vijf air warriors van de Indiase luchtmacht (IAF) beklom Mt Vinson in het ijskoude Antarctica is in de laatste week van December. (Foto weergave)

Gerelateerd Nieuws

  • Als Purandar vliegveld wacht de SLUITER van de IAF, de Minister van Defensie te roepen vergadering van belanghebbenden snel

  • Het ontbreken van tijdige besluitvorming heeft geresulteerd in hiaten in de IAF: Nirmala Sitharaman

  • Overheid verplicht in te vullen hiaten in de IAF, zegt Minister van Defensie Nirmala Sitharaman

Air warriors vliegen hoog, maar sommige van hen de voorkeur geven aan kiss the sky, zonder dat in het comfort van een cockpit. Een team van vijf air warriors van de Indiase luchtmacht (IAF) beklom Mt Vinson in het ijskoude Antarctica is in de laatste week van December. De kracht ook beweert te zijn de eerste verdediging lichaam aan de top van alle belangrijke zeven pieken in zeven continenten.

Voor Mt Vinson, verschillende teams van de luchtmacht had beklom Mt Everest (Azië), Mt Carstenz Piramide (Indonesië-Australisa continent), Mt Elbrus (Rusland-Europa), de Kilimanjaro (Afrika), Mt Aconcagua (Argentinië-Zuid-Amerika), Mt McKinley/Denali (Alaska-Noord-Amerika) over de laatste twee decennia.

Geleid door Kapitein R C Tripathi, de enige lucht warrior onderdeel van al de zeven expedities, het team was de vlag uit, door de Lucht Chief B S Dhanao in December voor het laatst. Wandelen op een grote dorre land, een continent op zich, is een enorme taak, geeft Tripathi. “Summiting elke piek is anders. Je hebt verschillende uitdagingen op het gebied van topografie, klimaat en logistiek,” zei hij.

Van sneeuw stormen die op elkaar gestapeld tot een grote massa sneeuw buiten hun tenten op aan de zon, die weigerde om vermoeide, zelfs nadat schijnt de hele dag, of de temperaturen onder nul de zware tochten, de vijf luchtmacht personeel zag het allemaal. “Deze tocht was bijzonder uitdagend, want we hadden sledged onze bagage, die we niet hadden gedaan voordat voor een van onze tochten,” Tripathi zei.

Op hun aankomst in Delhi, Tripathi, Wing Co S S Mallik, Squadron Leader Rajesh Mookhi, Sergeant R D Boerenkool en Corp domain admin – waren felicitated door de luchtmacht chief, zowel voor hun prestatie en voor het retourneren veilig terug. “Als je alles overwinnen de zes pieken en je hebt ook de laatste, heb je de neiging om te doen fouten. Mijn enige zorg is uw veiligheid,” de luchtmacht chief vertelde de bergbeklimmers.

De vrees lijkt gerechtvaardigd als de kracht verloor twee van haar personeel gedurende 2005 een expeditie naar de top van mount Everest. “We wijden ons succes te Sqdrn Ldr SS Chaitanya en Sgt Shantanu, die verloren we tijdens onze Mt Everest expeditie in 2005. We wijden deze prestatie om al onze martelaren,” Tripathi zei.

Maar hoe voelt het om de top van de pieken in alle werelddelen? “Alpinisme is een sport waar niemand is er te klappen voor u of juichen. Niemand kan de pijn en smart. U bent op uw eigen in de woestijn. Je hoeft alleen te voelen van de prestatie,” Tripathi toegevoegd.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App