FN-sjef Antonio Guterres på vei til Colombia denne helgen for å støtte fred

0
44

FNS Generalsekretær Antonio Guterres

Relaterte Nyheter

  • AMERIKANSKE regjeringen offisielle Henrietta Forgrunnen utnevnt til UNICEF hodet

  • FN-sjef sier sanksjoner-tasten for å denuclearise Nord-Korea

  • FN-sjef Antonio Guterres angrer OSS pullout fra migrasjon kompakt snakker

U. N. Secretary-General Antonio Guterres er på vei til Colombia denne helgen for å støtte innsats for fred midt i økende bekymringer om integrering av landets største opprørsgruppe og nye angrep av den siste rebel holdouts.

Hans turen ble annonsert onsdag som sikkerhetsrådet var møte for å diskutere U. N. oppgave i Colombia overvåking 2016 våpenhvile-avtalen som ble avsluttet for mer enn et halvt århundre med konflikt mellom regjeringen og de Revolusjonære Væpnede Styrker i Colombia, og den største opprørsgruppen kjent som FARC.

U. N. oppgave var også å overvåke en tre-måneders midlertidig våpenhvile mellom regjeringen og den siste og mindre opprørsgruppen, den Nasjonale frigjøringshær, kjent som ELN. Det endte tirsdag og ELN lansert nye angrep onsdag, ledende regjeringen til å utsette forhandlingene om å utvide våpenhvile.

Sikkerhetsrådet gjentok sin støtte til fredsprosessen i Colombia, velkommen Guterres’ tur og hyllet forpliktelse til regjeringen og FARC til fred-avtalen. Medlemmer uttrykt anger på ELN angrepene og sa at de håper regjeringen og opprørsgruppen vil gjenoppta arbeidet på å fornye og styrke våpenhvile.

På rådets møte, U. N. spesialutsending for Colombia, Jean Arnault, sa clamor for en suspensjon av militær handling av ELN har blitt enstemmig over hele landet, “til tross for de mange feil av våpenhvile.”

Men han sa i lys av den siste angrep det er “for tidlig å dra en følelse av hva fremtiden har i vente i form av situasjonen på bakken, og ved forhandlingsbordet.”

Colombias Visepresident Oscar Naranjo fortalte reportere at regjeringen ønsket å fremme dialog for å opprettholde våpenhvilen, men “dessverre, uforklarlig, ELN har avvist det, og har tydd til terrorisme.” Likevel, han sa: “vi står klar til å gjøre alt vi kan for å sikre at en våpenhvile kan fortsette.”

“Jeg ønsker å forsikre deg om at regjeringen ikke vil gå bort fra fred,” Naranjo fortalte rådet. “Jeg tror at vår regjering har vist til hele verden at vi, spesielt vår president, er talsmenn og vinnere av fred. Vi er fredsskapere og peacebuilders.”

Som for FARC, Arnault sa U. N. er bekymret for reintegrering av sin på 14 000 tidligere soldater i colombias økonomi og sosial struktur. “Vi må ikke glemme at vi har å gjøre med en stor gruppe av tidligere krigere som nivå av oppsamlet frustrasjon med reintegreringsprosessen _ illustrert av antall medlemmer fortsatt i fengsel _ er ikke lett å overvinne,” sa han.

Han sa Colombias President Juan Manuel Santos har anerkjent “behovet for tilgang til eierskap til land som et viktig insentiv for reintegrering” for FARC-medlemmer. “Dette er lovende utvikling, men bare at,” Arnault sa. “De neste månedene må være mulighet til å” slå hjørnet,’ som det var, og etablere det er fortsatt en skjør prosess på mer varig basis.”

U. N. talsmann Stephane Dujarric sa Guterres vil møte med Santos og andre sivile og militære tjenestemenn fra staten lørdag, og vil holde samtaler med ledere av FARC, den Romersk-Katolske Kirke, civic grupper og U. N. oppgave.

Dujarric fortalte reportere the secretary-general ‘ s agenda inkluderer også et besøk til den sentrale provinsen Meta på søndag for å se opplæring og reintegrering av FARC-geriljaen.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App