OSS återkallar medborgarskap i Indiska infödda; ansikten utvisning

0
52

Singh förvildats under namnet Baljinder Singh den 28 juli, 2006, åklagare påstådda (Representativ Bild)

Översta News

  • FIR mot Tribune reporter över Aadhaar dataintrång historia

  • Padmavati blir ‘Padmavat’, som att kollidera med Akshay Kumar s PadMan den 25 januari

  • Foton: Anushka Sharma tillbaka på uppsättningar av Shah Rukh Khan är Noll efter drömmande bröllop

I en första av sitt slag fall OSS har återkallat den Amerikanska medborgarskap i en Indisk infödda, som, sade myndigheterna, som förvärvades det av bedrägeri. Baljinder Singh alias Davinder Singh, 43, som gifte sig med en amerikansk medborgare, har nu återgått till Grönt Kort-status, vilket ger honom potentiellt föremål för borttagning förfaranden vid Department of Homeland Security och efter eget gottfinnande, justitiedepartementet.

Justitiedepartementet, som flyttade en framställning i detta avseende inför en amerikansk domstol i September förra året, sade Singh i hans medborgarskap ansökan dold tidigare beställningar av utanförskap och hans utvisning under olika identiteter än den identitet under vilka de naturaliserade. “Singhs denaturalisation är det första till följd av en växande mängd fall som avses Department of Justice i Usa Citizenship and Immigration Services (USCIS) som en del av Operation Janus,” Department of Justice sade i ett uttalande.

En amerikansk distriktsdomstol i New Jersey den 5 januari hade kommit in en beställning återkalla hans naturaliserade AMERIKANSKA medborgarskap och avbryta sitt Certifikat av Medborgarskap. Under Drift Janus, Department of Homeland Security har identifierat cirka 315 000 fall där vissa uppgifter om fingeravtryck som saknades från den centraliserade digitala fingeravtryck arkiv.

Bland dessa fall, några har kanske försökt att kringgå kriminalregister och andra kontroller bakgrund i naturalisering process, känns Department of Homeland Security. Enligt justitiedepartementet dessa fall är resultatet av ett samarbete mellan de två avdelningarna, för att undersöka och söka denaturalisation förfaranden mot dem som erhållit citisenship olagligt.

Singh, född i Indien, kom fram till San Francisco Internationell Flygplats den 25 September 1991, utan resedokument eller identitetsbevis. Han påstod att hans namn var Davinder Singh. Han var placerad i utestängning förfaranden, men det gick inte att synas för sin invandring till domstol och dömdes uteslutas och deporterades på januari 7, 1992, federala åklagarna sade.

Fyra veckor senare, den 6 februari, 1992, hade han lämnat in en ansökan om asyl under namnet Baljinder Singh. Han påstod sig vara en Indian som gick in i Usa utan kontroll.

Singh övergivna att ansökan efter det att han gift sig med en amerikansk medborgare, som lämnat in ett visum petition på hans vägnar. Singh förvildats under namnet Baljinder Singh den 28 juli, 2006, åklagarna påstått.

“Svaranden utnyttjade våra system för invandring och olagligt säkrade den ultimata invandring förmån för naturalisation, som undergräver både landets säkerhet och vårt system för laglig invandring”, säger Tillförordnad Biträdande Justitieminister Tchad Readler av Avdelningen för Rättvisa ‘ s Civil Division.

I September, till justitiedepartementet gjort en liknande röra sig mot två personer från Pakistan: Pervez Manzoor Khan och Rashid Mahmood. Inget beslut har ännu fattats i deras fall.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App