Donald Trump å ringe på Pentagon, det AMERIKANSKE diplomater til å spille større rolle i armene salg forhandlinger: Rapporter

0
43

Usas President Donald Trump (Reuters filen bildet)

Relaterte Nyheter

  • Donald Trump sprenger innvandring dommen, kaller OSS retten system ‘brutt og urettferdige”

  • OSS kan ‘tenkes å’ gå tilbake til Paris klima accord, sier Donald Trump

  • Virker usannsynlig intervju med Mueller som ville skje: Donald Trump

Trump administrasjon nærmer seg ferdigstillelse av en ny “Buy American” plan som samtaler for OSS militær fester og diplomater til å hjelpe tromme opp milliarder av dollar mer i forretninger utenlands for OSS våpen-industrien, som går utover den begrensede hjelpen de leverer øyeblikket, tjenestemenn sa. President Donald Trump er ventet å kunngjøre en “whole of government” tilnærming, som vil også lette eksport regler på AMERIKANSK, militær eksport og gi større vekt til økonomiske fordeler for Amerikanske produsenter i en beslutningsprosess som har lenge fokusert tungt på menneskerettigheter hensyn, i henhold til de som er kjent med planen.

Initiativet, som vil omfatte alt fra jagerfly og droner for å krigsskip og artilleri, er forventet å bli lansert så tidlig som i februar, senior tjenestemenn sa, snakker på betingelse av anonymitet. En viktig politisk endring vil kalle for ambassaden medarbeidere rundt om i verden til å handle i hovedsak som et salgsteam for forsvar entreprenører, aktivt reklamerer på sine vegne. Det var uklart, men hvilke konkrete retningslinjer vil bli etablert.

Men under denne mer proaktiv tilnærming, embassy medarbeidere ville engasjere seg mer aggressivt med utenlandske kolleger til å presse på for OSS armer salg og kort besøk høytstående AMERIKANSKE tjenestemenn, slik at de kan bidra til å fremme ventende avtaler, i henhold til en person kjent med saken. En senior administration offisielle beskrevet forslaget som et “180-graders shift” i dagens armlengdes tilnærming til utenlandske våpen salg.

Trump søker å oppfylle et 2016 valgkamp lover å skape arbeidsplasser i Usa ved å selge mer varer og tjenester til utlandet for å få ned usas handelsunderskudd fra en seks-års høy på $50 milliarder kroner.

Administrasjonen er også under press fra OSS forsvar entreprenører vender stadig økende konkurranse fra utenlandske rivaler som Kina og Russland. Men noen løsning av restriksjoner på våpen salg ville være i strid med menneskerettighetene og rustningskontroll talsmenn som sa at det var for stor risiko for drivstoff vold i områder som Midt-Østen og Sør-Asia eller armer blir viderekoblet til å bli brukt i terrorangrep.

ARMS REGULATIONS i Tillegg til større bruk av et nettverk av militære og kommersielle festes allerede stasjonert på AMERIKANSKE ambassader i utenlandsk hovedsteder, senior tjenestemenn som snakket på betingelse av anonymitet sa en annen stakk av planen vil være å sette i gang en omstilling av den Internasjonale Handel in Arms Regulations (ITAR). Det er en sentral retningslinje for våpeneksport siden 1976, og har ikke blitt fullstendig fornyet i mer enn tre tiår.

Denne utvidede regjeringens innsats på vegne av Amerikanske våpen beslutningstakere, sammen med løsere restriksjoner på våpen eksport og mer gunstig behandling av salg til ikke-NATO-allierte og partnere, kan bringe flere milliarder av dollar i avtaler og flere jobber, senior OSS offisielle sa, uten å gi detaljer.

Strategien for å ha Pentagon og US State Department ta en mer aktiv rolle i å sikre utenlandske armer avtaler kan særlig fordel major defense entreprenører som Lockheed Martin (LMT.N) og Boeing Co (BA.N).

“Vi ønsker å se disse gutta, det kommersielle og militære fester, fri til å være selgere for slike ting, for å bli partnere,” sa senior administration offisielle, som er i nærheten til interne drøftinger og snakket på betingelse av anonymitet.

En embetsmann i utenriksdepartementet, bedt om å bekrefte detaljer om den kommende ny politikk, sa fornyet tilnærming “gir våre partnere større evne til å dele byrden av internasjonal sikkerhet, fordeler forsvar industriell base, og vil gi flere gode jobber for Amerikanske arbeidere.”

Det Hvite Hus og Pentagon avvist offisielle kommentar.

Forsvar næring tjenestemenn og lobbyister har privat velkommen hva de forventer vil være en mer salg-vennlig tilnærming. Trump, en Republikaner, har juridisk myndighet til å lede regjeringen ambassaden “security assistance offiserer,” både militært personell og sivile, til å gjøre mer for å bidra til å drive armer salg.

Administrasjon tjenestemenn se denne gruppen, som til nå har hatt mer begrenset plikter som bidrar til å administrere OSS militær hjelp i utlandet og gi noen opplysninger til utenlandske myndigheter for å kjøpe OSS armer, som utnyttet fullt av tidligere presidenter.

‘BACK SEAT” FOR MENNESKERETTIGHETER?

En nasjonal sikkerhet analytiker sa at lettelser eksportrestriksjoner for å la defense entreprenører for å høste stor fortjeneste internasjonalt vil øke faren for top-of-the-line OSS våpen kommer til å regjeringer med dårlig menneskerettigheter poster eller som brukes av militante. “Denne administrasjonen har vist fra begynnelsen at menneskerettighetene har tatt en baksetet til økonomiske bekymringer,” sa Rachel Stohl, direktør for det konvensjonelle forsvar program på Stimson Center i Washington. “Og nærsynthet av en ny armer eksport politikk kan ha alvorlige langsiktige konsekvenser.”

Administrasjonen tjenestemenn sa menneskerettigheter og regional sikkerhet bekymringer ville forbli en del av formelen for armer salg beslutninger. Men de sa at slike vurderinger ville nå ha råd større vekt enn før om en avtale ville være bra for den AMERIKANSKE økonomien og styrke usas forsvar industriell base, i dette tilfellet er rød tape ville bli kuttet tilsvarende.

Reglene for å gjøre det enklere å selge OSS-laget militære droner i utlandet og konkurrere mot raskt voksende Kinesiske og Israelske rivaler er også forventet å være i Trumf-plan, tjenestemenn sa.

Trump Demokratiske forgjenger, Barack Obama, også forsøkte å gjøre det lettere å selge til Amerikas mest pålitelige allierte, men i en mer forsiktig tilnærming at hans administrasjon fakturert som en måte å øke American business mens du holder strenge kontroller mot mer farlig våpen spredning. Utenlandske våpen salg steget i løpet av sin tid, med Usa beholder sin posisjon som verdens beste armer leverandør.

Aksjer av de fem største OSS forsvar entreprenører, inkludert Lockheed, Boeing, Raytheon Co (RTN.N), General Dynamics Corporation (GD.N) og Northrop Grumman (NOC.N) har mer enn tredoblet i løpet av de siste fem årene, og har i dag handel i eller nær all-time highs.

Utenlandske militære salg i regnskapsåret 2017, som består av mye av Trump ‘ s første året i kontor-og de siste månedene av obamas sikt, klatret opp til $42 milliarder kroner, sammenlignet med $31 milliarder kroner i året før, ifølge US Defense Security Cooperation Agency.

Trump administrasjonen har allerede flyttet frem på flere kontroversielle salg. De inkluderer en push for $7 milliarder kroner i presisjonsstyrt ammunisjon til Saudi-Arabia til tross for bekymringer de har bidratt til sivile dødsfall i Saudi-kampanje i Jemen borgerkrigen og oppløsing av $3 milliarder i armene til Bahrain, som også ble holdt opp av menneskerettigheter bekymringer under Obama.

Lignende bekymringer har blitt reist over administrasjonens forberedelser for å gjøre det lettere for Amerikanske pistol beslutningstakere til å selge håndvåpen, herunder rifler og ammunisjon til utenlandske kjøpere.

Et utkast av den samlede politikken nylig ferdig med lag av Staten, Forsvaret og handelsdepartementet tjenestemenn koordinert av Trump Nasjonale sikkerhetsråd må nå godkjennes av en senior skap medlemmer før de blir sendt til pulten sin, den offentlige kilder sa.

Når Trump lanserer en omfattende rammen av plan, vil det være en 60-dagers offentlig kommentar periode. Etter at administrasjonen er forventet å avsløre flere detaljer. Noen av endringene er forventet å ta form av hva som er formelt kjent som en presidentkandidat “National Security Decision Directive,” to av kildene sier.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App