FIR mot Tribune reporter: Skytte budbärare, och ignorera meddelandet är prop kultur, säger Kongressen

0
44

Kongressen hävdade att flera överträdelser och säkerhet upphör att gälla ha anmälts till UIDAI. (Snabb bild av Jasbir Malhi)

Relaterade Nyheter

  • Fråga BJP innan gifta sig, säger Randeep Surjewala efter BJP MLA frågor Virat Kohli är patriotism

  • Kongressen slår tillbaka på PM Modi är gippar över sina interna frågor

  • Inte Kongressen, Modi trakasserad senior ledare för sitt parti: Randeep Surjewala

Kongressen på söndagen kom ner kraftigt på BJP-regeringen efter den Unika Identifieringen Authority of India (UIDAI) registrerat ett FIR mot Tribune tidningen och dess journalist, efter en rapport som anonym säljare på WhatsApp påstods att ge tillgång till Aadhaar nummer för en avgift.

“Skjuta budbäraren, för att ignorera meddelandet. Detta är ett typiskt exempel kultur och karaktär av BJP-regeringen. FIR mot Tribune reporter är maktens arrogans när det är som värst. Varje Indiska måste fördöma detta tanklösa
lagen av den Modi regeringen och UIDAI,” Kongressens ledare Randeep Surjewala sagt.

Kongressen uppmanade regeringen att vakna upp ur sin djupa slummer” och undersöka berättelser om dataintrång och vidta åtgärder för att säkra Aadhaar data. Vid en presskonferens, fest talesperson Shobha Oza sade UPA-regeringen hade tänkt Aadhaar som en handling av Unik Identitet för medborgarna och en “solid verktyg” för delaktighet, men Modi regeringen och BJP har gjort narr av Aadhaar. “Den Unika Identitet arkitektur var enbart utformad för att skapa rätt att få en unik identitet, inskrivningsprocess för demografiska och biometriska information så att de sociala systemen kan vara mer omfattande och det inte finns något läckage, men Modi regeringens ren highhandedness och fräck attityd mot Aadhaar, i kombination med en understrykning motiv för att använda data för medborgare övervakning, är att ha besegrat just det syftet,” sade hon.

LÄS | UIDAI FIR mot Tribune reporter angrepp på press: Editor ‘ s Guild

Oza sade att Modi regeringen, i stället för att ta del av media att rapportera och utreda det, är ytterligare hänge sig åt att avfärda det och lansera en häxjakt mot reportern. “Det är chockerande att BJP, som kallas denna nyhet rapportera falska på samma dag som det publicerades, utan att ens erkänna ett problem och att inleda en undersökning. Den UIDAI i sitt uttalande sade att det var inga uppgifter brott, men de har lämnat in en GRAN i huset. Istället för att vara en lyhörd regering, Modi-regeringen har blivit en avvisande regering och mer så en förtryckande regering, som har inlett en all-out attack mot dem som är enkelt att belysa kryphål i systemet,” sade hon.

Kongressen hävdade att flera överträdelser och säkerhet upphör att gälla ha anmälts till UIDAI. “Vad är det frustrerande om det UIDAI är ständigt defensiv position är att många forskare och berörda personer har försökt att rapportera säkerhetsproblem med Aadhaar för en lång tid. Modi-regeringen måste börja lyssna på de som pekar ut kritiska brister i stället för att utfärda filt avslag och mall svar,” sade hon.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App