Lalu Prasad er dommen: BJP, JD(U) velkommen fôr svindel dom, sønn Tejashwi sier RJD chief ‘å betale prisen” for kampen

0
54

RJD Chief Lalu Prasad Yadav dømt til 3,5 års fengsel i forbindelse med fôr svindel saken. (Express Photo By Abonner Via Rss-Ravi/Fil)

Relaterte Nyheter

  • Fôr svindel: Send Lalu, andre til å åpne fengsel hvor de kan bidra i meieri, sier Dommer

  • Fôr Svindel: 3,5 år i fengsel for Lalu Yadav i andre tilfelle, dom i to andre innen en måned

  • Lalu Prasad sendt til fengsel: Vil bli sterkere, forberede seg til 2019, sier RJD

En spesiell CBI-domstolen på lørdag dømt RJD chief Lalu Prasad Yadav til 3,5 års fengsel og ilagt en bot på Rs 10 lakh i det andre tilfellet av fôr svindel. Den tidligere chief minister i Bihar ble dømt av domstolen 23. desember 2017, og har blitt sendt i Birsa Munda fengslet siden da. Denne saken knytter seg til den falske uttak av Rs 89.27 lakh fra Deoghar Egne når Lalu var chief minister i Bihar mellom 1991 og 1994.

Rett etter at dommen ble kunngjort av retten, en tweet fra hans håndtere sa, “Snarere enn å praktisere BJP er Enkel Regel – “Følg oss-eller Vi vil Fikse deg”. Jeg vil dø lykkelig fikse meg selv for Sosial rettferdighet, harmoni og likestilling.” Hans twitter-konto er for tiden behandles av kontoret hans i samråd med sin familie. Et åpent brev av RJD Chief var også twitret av kontoen,

Bihar Deputy Chief Minister Sushil Modi velkommen dommen. “Dommen er overbevisning. Enten 3.5 år eller 7 år. Våre anklagene mot Lalu har blitt bekreftet av Retten,” sa han på Twitter. Han har også tilbakevist anklagene som Lalu ble utpekt av regjeringen. “AR Kidwai ,Dev Gauda var ikke Bjp menn når Lalu var tiltalt i Fôr Svindel. H-Domstolen var overvåking saken .Lalu gikk til fengsel i løpet av sin egen regel.Der er bias?”

Reagerer på dommen, Lalu Prasad Yadav er sønn Tejashwi Yadav sa at de ville tilnærming til High Court for kausjon. “Rettsvesenet utført sin plikt. Vi vil gå til lagmannsretten etter å ha studert setningen og søke om kausjon,” sa den tidligere Deputy Chief Minister i Bihar. “Lalu er å betale prisen for sin kompromissløse holdning mot BJP. Hadde han blitt kompromittert, og hans kritikere ville ha vært å sammenligne ham til å Raja Harishchandra,” la han til. Han avviste forslag partiet kan gå i oppløsning med sin øverste leder være bak barer.

“Jo mer vi er trakassert, jo sterkere vil være offentlig støtte i vår favør. Lalu bor i folks hjerte. Han er i fengsel, men alle snakker om ham. Den eneste grunnen er at folk i Bihar er med oss, og dette skremmer våre motstandere.” Han har også angrepet Bihar kjennelse JD(U)-BJP kombinere, og sa: “La dobbel motor gjøre noe for forbedring av Bihar. De bør sette sitt eget hus i orden, i stedet for å kaste bort energi på fremtiden for RJD.” Seconding med sin bror, RJD leder Tej Pratap Yadav var også trygg på å få kausjon for Lalu. “Vi har full tro på rettsvesenet. Vi kommer ikke til å være cowed ned,” sa han, som rapportert av ANI.

K C Tyagi, Nasjonal Talsperson for den Janata Dal (United), en tidligere alliert av RJD i Grand Alliance regjering kalte dommen, en “historisk avgjørelse”. “Vi ønsker velkommen denne vurderingen, vil dette vise seg å bli en historisk avgjørelse i Bihar politikk. Det er slutten av et kapittel. Det vil nå være vanskelig å holde RJD sammen og folk i politikk vil bli engstelig.”

BJP arbeidstaker Shahnawaz Hussain sa: “Retten har gjort sin jobb og meldingen har blitt sendt over at alle som forsøker å plyndre landet er like for loven. Dommen er en rettferdighet for mennesker i Bihar.” Sambit Patra, talsmann i saffron partiet tok også en jibb mot Lalu Prasad er dom.

Kongressen leder, RPN Singh etter dommen sa: “Kongressen har alltid ført krig mot korrupsjon. Så langt som alliansen er opptatt av, det er med RJD og ikke bestemte personer,” rapporterer nyhetsbyrået ANI.

Andre straffanger i tilfelle omfatte Phool Chand, Mahesh Prasad, Bake Julious, Sunil Kumar, Sushil Kumar, Sudhir Kumar og Raja Ram. De ble også dømt til 3,5 års fengsel og en bot på Rs 5 lakh hvert ble ilagt. Spesielle CBI dommer, Shivpal Singh, uttales quantum of setning via videokonferanse. Lalu Prasad advokat Prahbhat Kumar sa at de ville søke kausjon for Lalu fra Jharkhand High Court.

(Med innspill fra etater)

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd