J&K Avalanche: 11 lichamen van de site, govt kondigt comepensation

0
38

Twee mensen werden gered op vrijdag, en een andere persoon werd gevonden in leven na enkele uren. (Express Foto door Shuaib Masoodi)

Gerelateerd Nieuws

  • Nepal aardbeving: de Eerste hand account van een bergbeklimmer

  • 11 personen, waaronder twee leger jawans gedood in lawines in de J&K

  • Lawines stakingen Gurez gebied,1 gedood

Organen van 10 vermiste personen, en dat van een BRO officiële, werden hersteld door rescue teams na twee voertuigen werden geveegd door lawines in Sadna top, op Kupwara-Tanghdar weg, op vrijdag. Drie mensen, waaronder een zeven-jaar-oude jongen, gered werden levend door de hulpverleners.

De voertuigen werden weggevaagd na het gebied kreeg een sneeuwval in de bovenloop. De voertuigen waren op weg naar Karnah van Kupwara toen het ongeluk gebeurde. Twee mensen werden gered op vrijdag, en een andere persoon werd gevonden in leven na enkele uren. Het lichaam van een Grens Weg Ordening (BRO) officier werd ook opgehaald uit de sneeuw — hij was naar verluidt weggevaagd, terwijl op de plicht om te wissen sneeuw van het traject van de weg.

De lichamen werden naar de huizen van de overledene na de voltooiing van juridische formaliteiten, de ambtenaren gezegd. Minister van rampenbestrijding, Noodhulp, Rehabilitatie en Wederopbouw (DMRRR), Javaid Mustafa Mir, gericht dat de beweging van het verkeer moet worden beperkt kwetsbare wegen in het geval van ongunstige weersomstandigheden. Jammu en Kasjmir regering kondigde een verlichting van de Rs 4 lakh voor burgers gedood in de lawine.

De minister kondigde ook een vergoeding van Rs 12,600 elk van de benadeelde, de APK gemeld, onder vermelding van een officiële woordvoerder van de overheid. Chief Minister Mehbooba Moefti uitgedrukt en verdriet over het incident en de regie over de Kupwara districtsbestuur om ervoor te zorgen dat alle mogelijke medische hulp aan de gewonden.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App