De wereld zal kijken naar wat je doet, Nikki Haley waarschuwt Iran op het VN –

0
37

De AMERIKAANSE Ambassadeur bij de U. N. Nikki Haley tijdens een pers. (AP Photo/Cliff Owen)

Top Nieuws

  • Tiger Zinda Hai box office collection dag 16: Salman Khan starrer verdient Rs 300.89 crore

  • FIR tegen Tribune reporter over Aadhaar data breach verhaal

  • India vs Zuid-Afrika: ik heb een fout gemaakt, moet de bal alleen, zegt Cheteshwar Pujara

“De wereld zal kijken naar wat je doet,” de AMERIKAANSE Ambassadeur bij de VN Nikki Haley heeft gewaarschuwd dat Iran tijdens een noodsituatie vergadering van de VN-veiligheidsraad om de situatie te bespreken in de Islamitische natie die te maken heeft gehad met een serie van landelijke anti-regering protesten.

Tijdens de vergadering drie leden van Frankrijk, Rusland en China van de vijf permanente leden, toegetreden tot Iran in te stellen dat deze 15-ledige lichaam was niet het juiste forum om te praten over de huidige situatie in Iran als het geen enkele bedreiging vormt voor de internationale vrede en veiligheid.

Verhit debat vond plaats op de vloer van de veiligheidsraad op het VN-hoofdkwartier in New York na de 15 leden werden verzameld op verzoek van de VS om te praten over de huidige situatie in Iran.

“De mensen van Iran komen in opstand. Ze vragen voor iets dat geen enkele regering kan met recht ontkennen dat ze hebben: hun de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden. Ze roepen, Denk aan ons. Als de grondbeginselen van deze instelling iets betekenen, zullen we niet alleen hun geroep horen, zullen we eindelijk antwoord. Het Iraanse regime is nu op de hoogte. De wereld zal kijken naar wat je doet,” Haley vertelde op een bijeenkomst van de VN-veiligheidsraad.

De vergadering van de veiligheidsraad van de VN werd bijeengeroepen op verzoek van de VS om te praten over de huidige situatie in Iran, waar zo ‘ n 21 mensen hebben hun leven verloren in meer dan een week lang anti-regering protesten in het hele land.

De AMERIKAANSE President Donald Trump ondersteuning van de demonstranten.

Elke VN-lidstaat is soeverein, maar lidstaten kunnen gebruik maken van soevereiniteit, als een schild als ze categorisch ontkennen hun mensen rechten van de mens en de fundamentele vrijheden, Haley zei.

Riep zij al haar collega ‘ s in de veiligheidsraad om haar te vergezellen in het versterken van het bericht van het Iraanse volk.

“En ik roep de Regering van Iran te stoppen met het censureren van de stem van het volk en om te herstellen van de toegang tot het internet. Want in het einde, de Iraanse mensen hun eigen lot te bepalen,” zei ze.

“En laat er geen twijfel: De AMERIKAANSE staat onbeschaamd met die in Iran die op zoek zijn naar vrijheid voor zichzelf, welvaart voor hun families, en de waardigheid van hun natie. We zullen niet stil zijn. Geen oneerlijke poging om de demonstranten, poppen van vreemde mogendheden, zal dat veranderen. Het Iraanse volk de waarheid te kennen. En we kennen de waarheid,” Haley zei.

De Briefing van de veiligheidsraad, Taye-Beek Zerihoun, Assistent Secretaris-Generaal voor Politieke Zaken, zei dat de demonstraties die plaatsvinden in Iran waren een fundamentele uitdrukking van de rechten van de mens, en een krachtige tentoonstelling van moedige mensen die zo beu met hun onderdrukkende regime dat ze bereid waren om hun leven te riskeren in protest.

Het Iraanse regime is een minachting van de rechten van de mensen waren gedocumenteerd, zei ze.

De aanpak van de veiligheidsraad, de Iraanse Ambassadeur bij de VN, Gholamali Khoshoroo sloeg de 15-ledige lichaam om zich misbruikt door de Bazuin Administratie in een meeting houden dat valt buiten het kader van zijn mandaat.

Dit is een vergissing van de veiligheidsraad, zei hij.

“Dit is niets, maar een wanhopige poging van de AMERIKAANSE regering om te ontsnappen, als hij verloren heeft elk stukje van de morele, politieke en juridische autoriteit en geloofwaardigheid in de ogen van de hele wereld,” zei hij.

Er is een lange geschiedenis van ONS pesten bij de VN, en de zaak van de Iraanse protest was een belachelijk voorbeeld van interferentie in de puur interne aangelegenheden van een land.

Khoshoroo beweerde dat de VS heeft een lange geschiedenis in te grijpen in de interne aangelegenheden van Iran, met een continu patroon van verstoringen in het democratiseringsproces in Iran.

De britse Ambassadeur bij de VN, Matthew Rycroft, weerlegde de Iraanse beschuldigingen en zei dat niemand dwingt Iran op hun agenda.

“De veiligheidsraad is perfect bekrachtigd door Artikel 34 van het VN-Handvest, en ik citeer, te onderzoeken van enig geschil of enige situatie die zou kunnen leiden tot internationale wrijving of aanleiding geeft tot een geschil, om te bepalen of de continuïteit van het geschil of de situatie een gevaar kunnen vormen voor de handhaving van de internationale vrede en veiligheid,” zei hij.

Echter, de russische vertegenwoordiger Vasili Een Nebenzia overeengekomen met Iran en zei ONS is misbruik maken van het platform van de veiligheidsraad.

Iran moet worden toegestaan om te gaan met zijn eigen problemen, zei hij beweert dat de Raad niet betrokken worden in de destabiliserende Iran.

“Naar aanleiding van de huidige logica, moet zijn voorzien van een bijeenkomst na de gebeurtenissen in Ferguson, Missouri. De geschiedenis is vol van probeert te vervangen ongewenste regimes, maar mensen liever niet te onthouden. De echte reden voor het bijeenroepen van de vergadering is een verkapte poging tot het gebruik van het huidige moment te ondermijnen van het Gemeenschappelijk algemeen Plan van Actie,” zei hij.

De observatie dat de Raad de primaire verantwoordelijkheid is de handhaving van de internationale vrede en veiligheid, Wu-Haito van China zei dat het niet de plaats voor het bespreken van de situatie van de mensenrechten in nederland.

“De Iraanse situatie niet vormen een bedreiging voor de internationale vrede en veiligheid, en het bespreken van de binnenlandse situatie is geen onderdeel van de Raad van de verantwoordelijkheden zoals beschreven in het Handvest,” zei hij.

De toetreding tot Iran, Rusland en China, de franse Vertegenwoordiger bij de VN, Francois Delattre het is aan de Iraniërs alleen te streven naar het pad van de vrede.

“Echter zorgen de recente gebeurtenissen waren, deden ze niet als een bedreiging voor de internationale vrede en veiligheid. Change in Iran zou niet van buitenaf komen, het zou komen van het Iraanse volk zelf,” voegde hij eraan toe.

Onder de niet-permanente leden, vertegenwoordigers van Bolivia, Equatoriaal Guinea, Ethiopië aan de zijde van de Iraanse argument dat de Raad niet op het forum om te praten over de huidige situatie in Iran.

De vergadering werd voorgezeten door Kairat Umarov, de Ambassadeur van Kazachstan naar de VN. Spreken in zijn nationale capaciteit, zeide hij: zijn land beschouwd als de ontwikkelingen in Iran om een binnenlands probleem dat niet valt onder het mandaat van de veiligheidsraad.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App