Nog steeds met ONS samen te werken aan veiligheid en samenwerking: Pakistan ministerie van Buitenlandse zaken

0
36

De FO heeft ook gezegd dat het streven naar blijvende vrede vereist wederzijds respect en vertrouwen samen met geduld en volharding.

Gerelateerd Nieuws

  • Rusland heeft niet veel invloed uitoefenen op Pakistan, vorderingen Verenigde Staten

  • Wij werken met China op het probleem van terreur veilige havens in Pakistan te brengen stabiliteit in Afghanistan

  • Rajnath beschuldigt Pakistan van uitlokking van J-K jeugd, het stimuleren van anti-India sentiment, in het dal

Pakistan op vrijdag gezegd dat hij bezig is met Amerika op het punt van de veiligheid van de samenwerking en werd in afwachting van verdere details van de aankondiging door de VS op de schorsing van meer dan 1 miljard dollar aan militaire steun aan Islamabad voor het niet klem naar beneden op terreur groepen.

Het State Department woordvoerder Heather Nauert op een nieuws briefing in Washington bekendgemaakt dat de AMERIKAANSE bewegen af te snijden steun dagen nadat President Donald Trump een vernietigende aanval op Pakistan voor het geven niets om de VS, maar “leugen en bedrog” in ruil voor $33 miljard steun en beschuldigd Islamabad van het verstrekken van “veilige haven” voor terroristen.

“We zijn bezig met de AMERIKAANSE regering over de kwestie van de veiligheid van de samenwerking en wachten op verdere details. De Impact van de US’ beslissing op het nastreven van gemeenschappelijke doelstellingen, zal waarschijnlijk ook duidelijker naar voren komen in de loop van de tijd,” Pakistan Foreign Office (FO) zei terwijl het reageren op opschorting van de steun aankondiging.

Pakistan, zei hij, is van mening dat de samenwerking met de VS in de strijd tegen het terrorisme rechtstreeks bedient, Amerika ‘ s nationale veiligheidsbelangen alsmede de grotere belangen van de internationale gemeenschap, het hielp decimeren Al-Qaeda en de bestrijding van andere groepen die misbruik van ungoverned spaces, een lange poreuze grens en die een gemeenschappelijke bedreiging voor de vrede.

Door een reeks van belangrijke contra-terrorisme operaties, Pakistan gewist al deze gebieden resulteert in de eliminatie van de georganiseerde terroristische aanwezigheid leidt tot significante verbetering in de veiligheid in Pakistan, zei hij.

“De pakistaanse inspanningen in de richting van vrede zijn in afwachting van wederzijdse acties van de Afghaanse kant in termen van de goedkeuring van de uitgestrekte ungoverned spaces aan die zijde, bilaterale grensbeheer, terugkeer van Afghaanse Vluchtelingen, het regelen van de papaverteelt, de drugshandel en het initiëren van Afghaanse-led en eigendom is van politieke verzoening in Afghanistan,” zei hij.

De FO heeft ook gezegd dat het streven naar blijvende vrede vereist wederzijds respect en vertrouwen samen met geduld en volharding.

Aandacht voor de nieuwe dreiging van Daesh (IS), Pakistan zei: “de opkomst van nieuwe en meer dodelijke groepen zoals Daesh in Afghanistan oproep voor versterking van de internationale samenwerking.”

“Willekeurige termijnen, eenzijdige uitspraken en verschuivende doelpalen contraproductief zijn in de aanpak van veel voorkomende bedreigingen”.

Hij stelt dat Pakistan gevochten in de oorlog tegen het terrorisme grotendeels uit eigen middelen de kosten over de USD 120 miljard in 15 jaar, de FO zei: “We zijn vastbesloten om te blijven doen met het beveiligen van het leven van onze burgers en bredere stabiliteit in de regio”.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App