Govt de schuld voor de impasse in de Rajya Sabha over triple talaq Bill, zegt Congres

0
29

Het Congres stelde dat de BJP-regering wilde het gebruik van het Parlement als een “stempel”. (Foto Bestand)

Het Congres wordt op vrijdag zei dat de regering vierkant verantwoordelijk voor de impasse in de Rajya Sabha over het Wetsvoorstel om een einde instant triple talaq.

Het argument dat het Wetsvoorstel was “anti-man, anti-vrouw en anti-kinderen”, de Leider van de Oppositie in de Rajya Sabha Ghulam Nabi Azad zei dat de regering uitgesloten verwijzing van het Wetsvoorstel aan de commissie, omdat het niet gelooft in overleg en democratie.

Het Congres stelde dat de BJP-regering wilde het gebruik van het Parlement als een “stempel”. Azad sprak de overgrote meerderheid van de partijen in de Rajya Sabha wilde de triple talaq Wetsvoorstel om de bedoelde het Select Committee, terwijl de regering werd in een absolute minderheid.” Hij zei dat de BJP-leden en ministers was tegen de Oppositie is de vraag naar een stemming in de Rajya Sabha op de vraag van de toezending van de Factuur aan de commissie van advies. “Ze geloven niet in democratie binnen de House…. U kunt zich voorstellen hoe veel ze zullen de waarde van de democratie buiten het Huis,” zei hij.

Lees | Govt beschuldigt Congres van stalling Triple Bill Talaq

Hij zei dat het Congres was in het voordeel van de Factuur en tegen instant triple talaq, maar heeft twijfels over bepaalde voorzieningen. “De oppositie in het algemeen beweegt amendementen op Wetsvoorstellen. Toen we in de regering, de toenmalige Oppositie had ook verplaatst amendementen…. Hebben We niet beweren dat we de bewaarder van alle wijsheid… maar dit is de eerste keer dat een regering is niet bereid om te kijken naar de amendementen voorgesteld door de Oppositie,” Azad zei.

Het Congres zei dat slechts 27 procent van de Facturen werden verwezen naar de vaste commissies in de huidige Lok Sabha, tegenover 65 procent in de 13e Lok Sabha, van 60 procent in de 14e Lok Sabha en 71 procent in de 15e Lok Sabha. Het Congres ook betoogd dat de BJP regering heeft een record op het uitvaardigen van verordeningen. Het congres zweep in de Lok Sabha Deepender Hooda zei de BJP-regering op de gemiddelde afgekondigd 10 verordeningen een jaar.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App