De Winter Sessie eindigt: Govt beschuldigt Congres van stalling Triple Bill Talaq

0
39

Als een veiligheidsmaatregel, de twee voorste rijen van de bezoekers’ galerij met uitzicht op de Stoel bezet zijn door beveiligingspersoneel in gewone kleren.

De beide Huizen van het Parlement werd verdaagd sinus sterven op vrijdag, einde van de Winter Sessie, die begon op 15 December en 13 vergaderingen over 22 dagen.

Hoewel de meest spraakmakende Moslim Vrouwen (Bescherming van de Rechten op het Huwelijk), Bill, gericht op het criminaliseren van instant triple talaq, gestrand in de Rajya Sabha, de Parlementaire Zaken Minister Ananth Kumar beweerde dat het was “een zeer geslaagde sessie”.

Lees | Govt de schuld voor de impasse in de Rajya Sabha over triple talaq Bill, zegt Congres

Kumar zei het land verwacht de Rajya Sabha om ook duidelijk de (triple talaq) Bill, maar het Congres hun toevlucht tot “double-talk”. Hij zei dat de belangrijkste oppositiepartij in de back-het Wetsvoorstel in de Lok Sabha, maar in de Rajya Sabha de partij aangeboden “dagelijks excuses te blokkeren”.

“De regering streeft naar de uitvoering van de Supreme Court om op de triple talaq,” zei hij. Wat aangeeft dat de overheid ingesteld is om te streven naar een knipoog naar het Wetsvoorstel in de Rajya Sabha in de Begroting Sessie, zei hij, “ik heb sterk veroordelen het Congres houding en ik hoop dat het zou heroverwegen op het probleem.” Kumar zei op 22 Facturen werden doorgegeven in de sessie, 13 Lok Sabha en negen door de eerste kamer.

De Lok Sabha werkte voor 61 uur, het opnemen van een productiviteit van 91.58 procent. Spreker Sumitra Mahajan op gewezen in haar afscheidsrede dat het Huis verloren 14.51 uur op de rekening van storingen. De leden hebben het gedeeltelijk door werken om 8.10 uur overwerk.

De Rajya Sabha, die zag de storingen over de kwestie van de vermeende belediging van de voormalige Minister-president manmohan Singh PM door Narendra Modi tijdens de Gujarat verkiezingscampagne en de triple talaq Bill, werkte 41 uur — 20 uur minder dan de Lok Sabha. Zijn productiviteit was 56.29 procent.

Tijdens zijn afscheidsrede, Rajya Sabha Voorzitter M Venkaiah Naidu de leden opgeroepen om serieus introspect hun gedrag, wat kostte het Huis bijna 34 uur als gevolg van het frequente storingen. Hij zei dat de sessie had zijn hoogte-en dieptepunten, maar “het is jammer dat ondanks het vervullen van zijn verantwoordelijkheden een grote mate augustus Huis eindigt het verliezen van een bepaalde mate van het gevoel van eigenwaarde van de mensen op de rekening van storingen en een aanzienlijk verlies van functionele tijd”.

Hij zei “Intens en gepassioneerd inzendingen en debatten zijn aan de orde van de democratie, maar storingen zijn het zeker niet. Ik verzoek de leden om serieus introspect in dit verband.” Naidu zei dat dit zijn eerste sessie na de overname van de Huis-Voorzitter, en hij voelde het zou beter zijn geweest.

Premier Narendra Modi aanwezig was in beide Huizen toen ze werden verdaagd sinus sterven. Het congres leider Sonia Gandhi was aanwezig in de Lok Sabha.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App