Andhra Pradesh CM dreigt dharna, snel om te bevorderen toilet bouw

0
35

Andhra Pradesh CM, Chandrababu Naidu.Express Foto door Nirmal Harindran.

Gerelateerd Nieuws

  • De ontwikkeling van projecten ter waarde van Rs 40,000 crore in het ongewisse in Andhra Pradesh

  • Kapu reservering wetsvoorstel in Andhra montage, govt te wachten voor Midden-nod 5% quotum om de gemeenschap

  • TDP vertrouwen van de versterking van de basis in Telangana

Andhra Pradesh Chief Minister N Chandrababu Naidu heeft een 31 Maart uiterste datum voor de bouw van toiletten in elk huis in de staat en dreigde om te zitten op een dharna en hongerstaking is de doelstelling werd niet bereikt. “Ik zal het zitten op een stille dharna. Ik zal ook vast een dag lang snel. Tenminste, u (mensen) zal laten zien wat jammer (op mij) en het bouwen van toiletten,” het Naidu zei, terming sanitaire latrine een fundamentele en geboorterecht.

Hij zette 31 Maart, als de deadline voor alle huishoudens in de staat om individuele sanitaire latrines (ISL) zodat AP volledig open ontlasting-gratis (ODF).

“Mijn doel is om een Swachh Andhra Pradesh, een gezonde Andhra Pradesh. Ik heb deze taak op zich als een energieke beweging,” de Minister-president zei, dat is gericht op een `Janmabhoomi vergadering op Itchapuram, grenzend aan Odisha, eind van de laatste avond.

‘Janmabhoomi’ is een massa-contact programma van het TDP-led van de overheid. “Als je het niet bouwen van een toilet,…als je geen zelfvertrouwen…ik kom naar je dorp. Ik zal een bezoek aan uw huis. Ik zal dag en nacht tot u alle bouwen van de toiletten en dan pas terug naar de Amaravati (de hoofdstad),” het Naidu zei, op weg naar huis de noodzaak voor elk huishouden een toilet.

“De staat prestige verloren gaat en uw gezondheid wordt steeds beïnvloed (door het ontbreken van ISL). Laat ons allen denken aan een Swachh Andhra Pradesh,” de Minister-president zei.

Hij spoorde mensen aan om te ondernemen “aatmagourava deeksha” (op te lossen voor zelf-respect) om dit te bereiken. Naidu zei elke kaste en religie moet uitdragen van de noodzaak voor de toiletten. “Als de behoefte aan toiletten is doorgevoerd in tempels, kerken en moskeeën, de mensen geloof zal toenemen. Het zal bijdragen aan het succes van het programma.”

Van de 13 districten in de staat, zes had het reeds 100 procent toilet bouw, zei hij. “De andere zeven (vier in Rayalaseema en drie in noord-kust Andhra) zijn om dit te bereiken.”

Verwijst in het bijzonder naar Srikakulam district, waar hij was gericht op het verzamelen, de Chief Minister zei van de 4,09,204 huishoudens alleen 1,71,624 had toiletten nu.

“Voor 31 Maart moet ik niet horen dat er een dorp of een huis zonder een toilet. Als er geen ruimte is voor het bouwen van ISL, gemeenschap toiletten gebouwd moeten worden,” de Minister-president zei het district collector.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App