Obama talar på klimatmötet som borgmästare underteckna stadgan

0
86

USA: s förre President Barack Obama (tt-Reuters)

Relaterade Nyheter

  • Utvecklade länder ska fylla finansiera gapet efter OSS utdragbar: Kina

  • Tropiska skogar, och nu släpper ut mer koldioxid än de suger upp

  • Frankrike planerar att avsluta olja och gas produktion av 2040

USA: s förre President Barack Obama sa till toppen av borgmästare driven att agera efter det att President Donald Trump avvisade Paris klimat överens om att städer och stater är den “nya ansikte Amerikanskt ledarskap” på klimatförändringarna. Obama, som inte nämna Trumf med namn, gjorde en snabb utseende vid konferens anordnad av hans förre stabschef, Chicagos Borgmästare Rahm Emanuel.

Han sa att det var en “ovanlig tid” med USA som enda land promenad från Paris-avtalet, men det var en chans för lokala ledare för att komma tillsammans och uppfylla löften landet har gjort. “I slutändan är det arbete på marken,” Obama sade. “Städer och stater och företag och universitet och ideella organisationer har vuxit fram som en ny form av Amerikanskt ledarskap på klimatförändringarna.”

Chicago tjänstemän faktureras den Nordamerikanska klimatmöte, som började i går kväll, som den första av det slag för staden. Ledare på annat håll, har vidtagit liknande åtgärder, trots Trump tillkännagivande tidigare i år att USA skulle dra sig ur 2015 Paris-avtalet, som innebär att nationer att fastställa riktmärken för att minska utsläppen till värmealstrande gaser. USA vann inte tekniskt tillbaka ut till 2020 på grund av juridiska teknikaliteter. Tanken är att fylla det tomrum som lämnats genom handlingar av republikens president, som har arbetat med att omvända mycket av Obamas inställning till utrikespolitik, Chicago tjänstemän sade.

Trump har sagt att villkoren i avtalet bör vara mer gynnsam för företag och skattebetalare. Chicago stadgan kräver borgmästarna att uppnå en procent minskning av utsläppen av växthusgaser som är lika med eller mer än vad som beskrivs i Paris-avtalet. Det kräver också att det för dem att arbeta med vetenskapliga och akademiska experter för att hitta lösningar.

Vissa borgmästare har särskilt kommit överens om att engagemang i att utöka kollektivtrafiken och investera i naturliga klimatförändringar lösningar såsom träd kapell och vegetation. Emanuel sade den nuvarande bosatt i Vita Huset att inte nämna Trumf med namn och sin miljö tjänstemän är i förnekelse om klimatförändringar trots fakta. “Klimatförändringar kan lösas genom mänskliga åtgärder,” sade han. “Vi leda respektive där det inte finns någon konsensus eller direktiv av våra nationella regeringar.

Borgmästare från 51 städer som Paris, Mexico City, San Francisco och Phoenix deltog i toppmötet. Paris Borgmästare Anne Hidalgo sade stadens invånare kommer att drabbas om en åtgärd inte vidtas. “Vi har inte råd att vara försiktiga”, sade hon.

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App