Zesendertig mensen sterven in de voeding gerelateerde ziekte-uitbraak in Zuid-Afrika

0
161

Listeriose wordt veroorzaakt door een bacterie gevonden in bodem, water en vegetatie. Abstracte Afbeelding

Gerelateerd Nieuws

  • Zuid-Afrikaanse boeren in de gevangenis voor de broeierij zwarte man in kist

  • Zuid-Afrikaanse genezer veroordeeld voor medeplichtigheid aan een onthoofding van Indiase oorsprong vrouw

  • Zimbabwe leider Robert Mugabe in Zuid-Afrika na de vrouw wordt beschuldigd van mishandeling

Dertig-zes mensen zijn overleden in Zuid-Afrika van een uitbraak van door voedsel overgedragen ziekte listeriose, het land van het Ministerie van Volksgezondheid dinsdag gezegd. Aan het einde van vorige maand, 557 gevallen waren bevestigd, vergeleken met ongeveer 80 gevallen per jaar in de afgelopen jaren heeft het ministerie gezegd. Het kon niet inschatten hoeveel doden hadden meestal opgelopen in het verleden, meldt persbureau Reuters.

De afdeling is niet gevonden de oorsprong van de uitbraak, maar verdachten voedsel verontreiniging aan de bron, zoals boerderijen of levensmiddelenindustrie. Het was waarschijnlijk verspreid door “een product dat op grote schaal wordt verspreid en geconsumeerd door mensen in alle sociaal-economische groepen, de” Minister van Volksgezondheid Aaron Motsoaledi zei.

Listeriose wordt veroorzaakt door een bacterie gevonden in bodem, water en vegetatie. Mensen meestal contract via dierlijke producten en verse groenten en fruit. De ziekte veroorzaakt griep-achtige symptomen en kan leiden tot misselijkheid, diarree, infectie van de bloedbaan en de hersenen. Het vormt een groter risico voor pasgeborenen, ouderen, zwangere vrouwen en personen met een zwakke immuniteit, het ministerie van volksgezondheid gezegd.

De provincie Gauteng, Zuid-Afrika ‘ s economische hub, had 62 procent van de gemelde gevallen, gevolgd door de West-Kaap, waaronder kaapstad, met 13 procent en KwaZulu-Natal, de site van het land de belangrijkste haven van Durban, met 7 procent.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App