Tre opprørere drept del av Amarnath buss-angrep: J&K topp cop

0
94

Lt Gen J S Sandhu og DGP S P Vaid på trykk møte. (Express-Fil Foto: Shuaib Masoodi)

Relaterte Nyheter

  • 190 opprørere drept i Kashmir dette året: Hæren offisielle

  • CM Mehbooba Mufti forstyrret på omkomne på grunn av brudd på våpenhvilen: PDP

  • Lashkar ‘sjef’ navn i politiet ” dødsfall drept i Kashmir møte

Med drapet på den tredje militante i møte på Qazigund, i Anantnag-distriktet i sør-Kashmir, Jammu og Kashmir Politiet tirsdag hevdet å ha drept alle Lashkar-e-Taiba (LeT) militante involvert i angrepet på Amarnath yatra buss på Khanbal på 10 juli.

Ni yatris ble drept og 19 personer ble skadet i angrepet på bussen. Politiet sa angriperne ble ledet av La ‘s” avdelingens sjef’ Abu Ismail. Ismail og en kollega ble drept på Aaribagh Nowgam, på byens utkant, September 14.

De tre drept i Qazigund møte ble identifisert som Yawar, alias Ayaan, en lokal militante; Abu Mavia og Furkan, både utlendinger. “Med eliminering av Abu Ismail tidligere, og nå disse tre — Abu Mavia, Furkan & Yawar — [] – gruppen at angrepet Amarnath Yatris er utryddet,” J&K ‘ s Direktør for Politiet i S S Vaid twitret. To av dem ble drept i skuddveksling på mandag.

Vaid også annonsert at to ungdommer som hadde sluttet seg til militante rekkene i sør-Kashmir har kommet “hjem”. Han twitret, “To gutter utstøtt banen av vold og tilbake…. Velkommen hjem!” Politiets talsmann sa at å følge fører tilgjengelig på Qazigund møte, en annen lokal militante, identifisert som Ahmed Rashid Allai av Hamzapora Sangam i Bijbehera, ble arrestert fra Janglatmandi maternity hospital mandag kveld. Politiet hevdet å ha beslaglagt en Kinesisk-laget pistol og live kassetter fra ham.

Ifølge talsmann, Allai ble savnet fra hjemmet i de siste to dager og hadde sluttet seg til La, og at undersøkelser så langt har fastslått at Allai var med de tre opprørere drept i møte. “Han (Allai) tok ly på sykehuset i Anantnag med en kollega hjelp. De to hadde til hensikt å angripe en gruppe av politiet personell og snappe sine våpen. Videre undersøkelser er å gå på for å grave konspirasjon,” talsmann sa.

Politiet sa likene av de tre drept opprørere har blitt gjenopprettet. En soldat ble drept og en annen skadd i operasjonen.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App