Mangel på ansvarlighet er å hindre fremgang i utdanningssektoren: UNESCO-rapport

0
80

Den Globale Utdanning Overvåking (GEM) rapport fra UNESCO ble lansert i New Delhi mandag. (Express Photo/Abhinav Saha)

Relaterte Nyheter

  • Asiatiske utdanning systemer unnfanget på smale, ‘nasjonalistiske’ vilkår, sier UNESCO

  • Verden ser fremveksten av eksklusive politikk: UNESCO chief Audrey Azoulay

  • Etter uttak fra UNESCO, advarer OSS andre FN-organisasjoner

United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) har annonsert i en rapport at det er en mangel på ansvarlighet i utdanning sektor som har ført til en fare for fremgang i området. Understreker at ansvarlighet er uunnværlig, organisasjonen uttalte at det er nødvendig for å oppnå Bærekraftig Utvikling Mål (SDGs).

Den Globale Utdanning Overvåking (GEM) rapport fra UNESCO ble lansert i New Delhi mandag. Det markert at det å tilby universelle kvalitet utdanning bør være ansvaret til det offentlige, og all undervisning interessenter.

“Millioner av barn som ikke går på skole, og mange som ikke oppnår minimum ferdighetsnivå på skolen tyder på at utdanning systemer er ikke på rett spor. Rapporten gir klare bevis på ansvarlighet verktøy som fungerer, og som ikke er,” Shigeru Aoyagi, direktør og UNESCO-representant sa.

Rapporten bemerket at ulikhet og skade på læring er forårsaket når skylden for systematiske pedagogiske problemer er lagt uforholdsmessig mye på én skuespiller, utløser negative bivirkninger.

Videre i rapporten er oppgitt noen anbefalinger for å løse dette problemet. Det foreslås at skoler bør opprette en ansvarlighet system for lærere og administrasjon som er støttende. Det er også foreslått at strafferettslige mekanismer— spesielt de som er basert på smale ytelse tiltak bør unngås, demokratisk deltakelse bør være tillatt, uavhengige institusjoner bør være satt opp til å håndtere klager og media frihet til å søke gjennom utdanningssystemet skal bli respektert.

Andre forslag er inkludert utvikling av troverdige og effektive regler for all utdanning leverandører, og å gjøre det riktige til utdanning forsvarlig.

Med innganger fra PTI

For alle de nyeste Utdanning Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd