JNU of niet, Arundhati Roy ‘ s geschenk aan Jignesh Mevani ergert Gujarat CM

0
65

Gujrat Rashtriya Dalit Adhikar Manch leider Jignesh Mevani. (Express foto door Renuka Puri/Bestanden)

Gerelateerd Nieuws

  • Gujarat Assembly-verkiezingen: Rahul Gandhi aanvallen UUR Modi van de landbouwers benarde toestand

  • Gujarat verkiezingen: Shiv Sena in de strijd, maar die partij minister van vleermuizen voor BJP

  • Het congres kandidaat in Gujarat HC: niemand klaar om mijn poll agent uit angst voor de BJP MLA

Een dag na de Booker prize-winnende auteur Arundhati Roy bijgedragen Rs 3,00,000 te Jignesh Mevani de campagne, Gujarat chief minister Vijay Rupani in een openbare vergadering in Narmada wijk Mevani een JNU “product”. Maar hij kreeg zijn feiten verkeerd. Noch Mevani noch Roy zijn alumni van de prestigieuze Jawaharlal Nehru University (JNU).

Het aanpakken van een menigte op Kevadia kolonie, de site van de Sardar Sarovar dam in Narmada wijk op 1 December Rupani zei , “We zijn toegewijd aan Bharat maata, maar als we in JNU die Jawaharlal Nehru University – dezelfde plaats dit Jignesh en anderen komen uit, er was een sabha (vergadering) van desh drohis. Ze zeiden slogans als Bharat mata murdabad en Afzal brom sharminda hain tere kaatil zinda hain ( Afzal wij schamen ons, dat uw murderes nog in leven zijn).

Rahul (Gandhi) gingen naar hun sabha en ging met hen. Op dat moment waar was Bharat maata en haar tempels. Waarom heb je de ondersteuning van de verraders? De mensen van Gujarat een antwoord nodig hebben.”

Mevani, een nieuwkomer in de politiek is nu BJP ‘ s nieuwste doel na Patidar quota agitatie leider Hardik Patel.

Mevani begon als een lid van Aam Aadmi Partij (AAP), die hij stoppen op het hoogtepunt van de Dalit onrust na de Una openbare geseling van dalits vorig jaar. Hij is de betwisting van de gereserveerde stoel van Vadgam in Banaskantha wijk met de steun van het Congres, die niet een kandidaat op deze achterban.

Zijn bescheiden verkiezingscampagne, Mevani had geroepen voor ‘crowd funding’, als onderdeel van die Roy bijgedragen en Mevani ging het publiek op Twitter te bedanken.

Mevani vertelde dit papier, “ik ben niet van JNU maar ik wens Rupani ji studeerde in JNU, want dan zou hij weten wat het verschil is tussen het Ram-geheugen van de pijlen en de ISRO’ s raketten.”

Terwijl de CM is het richten van zijn ire naar JNU het is interessant om op te merken dat er veel “JNU producten” die een deel van de bureaucratie in Gujarat, met inbegrip van de chief secretary JOH Singh. Rond 12 JNU alumni werken in het midden-en het hoger niveau werken in Gujarat en de overheid en nog veel meer in junior niveau. “JNU ten minste geeft studenten de mogelijkheid om deel te nemen in politieke debatten en staat het vrije denken,” de pro-JNU ambtenaar zei.

Zeker, de verwijzing naar JNU in de lopende verkiezingscampagne in Gujarat is een poging om te benadrukken is het beeld in Gujarat dat JNU blijft een hub van “anti-nationalisme.”

Historici zoals Sadan Jbz van de raad het gevoel dat rechtse krachten hebben gebruikt JNU te maken van een “monsterlijke beeld”. “JNU een metafoor geworden voor de opstand en de BJP is aanhappen aan dat beeld bij te praten over mensen die in opstand te komen en het uitdagen van de status quo.Niet alleen JNU maar een universiteit die moedigt kritisch denken is teruggebracht tot een linkse bastion en dat is niet goed”, zegt Jbz van de raad.

De BJP is van streek door de enorme blijken op Hardik Patel ‘s rally’ s en het feit dat de drie leidinggevenden van jongeren – Hardik met Alpesh Thakor en Mevani, die begon met het kaste-gedreven onrust, draaien, Gujarat politieke verhaal rond te vragen de BJP lastige vragen.

Het Congres volgde en onderhandelingen gestart met de drie leidinggevenden van jongeren op het niveau van Rahul Gandhi. Het feit dat hij interesse in het aangaan van een bondgenootschap met deze leiders is ook interessant. Naast een arsenaal van soft-Hindutva wapens om tegen dit verhaal heeft ook gelanceerd.

Zeker, als dit bondgenootschap plukt dividenden voor het Congres, zal het lanceren van een nieuw genre van de politiek in de grand old party.

Preeti Das werkt met de Indian Express in Ahmedabad.

Voor al het laatste Oordeel Nieuws, download Indian Express App