India kan groeien sneller dan China: NITI Aayog VC

0
75

Niti Aayog Vice-Voorzitter Rajiv Kumar (foto Bestand)

Top Nieuws

  • China beweert Indiase drone luchtruim geschonden, MoD zegt dat het verloren contact met de grond

  • Puneesh de vader en Shilpa ‘ s moeder op bezoek Bigg Boss 11 huis, bekijk video

  • Salman veegt de Tijger Zinda Hai co-star Katrina de tranen in de zoetste manier op Dans, Kampioenen

India neemt het stokje over van de hogere groei van China voor de komende drie decennia als de banden tussen de twee Aziatische reuzen op peil blijven en de Indiase economische traject volgt de Chinese, NITI Aayog Vice-Voorzitter Rajiv Kumar heeft gezegd.

Voor het eerst sinds de wereldwijde economische crisis in 2008, “er zijn tekenen van gesynchroniseerde economische herstel in de grootste economieën”, zoals in de VS, Europa en Japan, zei hij op de derde jaarlijkse dialoog tussen de top planning lichamen van de twee landen.

Dit is goed voor het herstel van de wereldeconomie, zei hij, eraan toevoegend, in dit scenario, India en China dienen zich te profiteren van de gesynchroniseerde wereldwijde herstel.

“Het is noodzakelijk dat de twee landen samen te werken en elkaar helpen om verder te groeien,” zei hij, terwijl de aanpak van de dialoog tussen de NITI Aayog en Development Research Centre (DRC) van China hier.

“Ik denk dat het nu misschien hopen dat alle van ons het erover eens dat, gezien de omstandigheden, wereldwijd en in Azië, mogelijk India over kan nemen van de leiding van een hogere groei van China voor de komende 30 jaar”, zei hij.

Hij zei Premier Narendra Modi is “nadrukkelijk” over India ‘ s groei verhuizen naar de dubbele cijfers als een hogere groei alleen kan verwijderen van de armoede in India als in China. Hij zei dat China de verwezenlijking van het opheffen van meer dan 600 miljoen mensen uit de armoede is “opmerkelijk in de menselijke geschiedenis”.

Kumar ‘ s nadruk op India het estafettestokje over van de hogere groei van China waarvan de economie is op een vertraging na het plaatsen van double digit groeicijfers voor meer dan drie decennia, komt in de achtergrond van de mondiale economie, het organiseren van een herstel.

“Nu moet India volgen. Voor dat wij ons moeten focussen op en het bereiken van hogere groei van de werkgelegenheid”, zei hij.

De stijging van ruim 14 procent in loon per jaar voor de afgelopen jaren in China is een teken dat India kunnen profiteren van de Chinese investeringen te verplaatsen naar India die het genereren van werkgelegenheid, zei hij.

Hij onderstreept ook Modi ‘ s plan om een tweecijferige groei realiseren door 2022. “India moet worden voor het bereiken van groei met dubbele cijfers. Dus dat kunnen we bereiken zes vrijheden – vrijheid van armoede, ellende, corruptie, terrorisme, casteism en communalism,” zei hij.

De Indiase overheid probeert om de publieke sector meer verantwoordelijk, proberen ervoor te zorgen dat de lidstaten met elkaar concurreren, zei hij. “We willen vervangen concurrerende populisme met concurrerende goed bestuur, zodat we het kunnen afleiden van de democratie dividend voor wat we moesten betalen kosten zo ver. Als we daarin slagen, zullen we ervoor zorgen dat India zal bereiken double digit groeicijfers in een duurzame en inclusieve manier,” zei hij.

“We zijn in India aan de vooravond van veel nieuwe veranderingen. We moeten aannemen dat het totaal verschillende groei. Misschien mogen we niet het genereren van zoveel banen als China was het maar India wil samenwerken met China om de ruimtes te vullen is het ontruimen in de industrie,” zei hij.

Als China beweegt vooruit in technologie en kennis, is het openstellen van ruimte voor anderen op het gebied van licht engineering en lichte industrie, zei hij. “Terwijl je het ontruimen van deze ruimtes, India zouden er goed aan doen uit te nodigen Chinese investeringen, zodat deze ruimte die we kunnen vullen en het genereren van werkgelegenheid, terwijl op hetzelfde moment het nemen van alle innovatieve stappen in India om ervoor te zorgen dat het niet achter in de vierde industriële revolutie, die momenteel aan de gang”, Kumar zei.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App