Zuid-Korea, de VS kick off grootste lucht oefening te midden van de Noord-koreaanse waarschuwingen

0
79

Een U.S. Air Force F-22 Raptor neemt af van een Zuid-koreaanse air base in Gwangju, Zuid-Korea, maandag, Dec. 4, 2017. (Foto via AP)

Gerelateerd Nieuws

  • Turkije waarschuwt ONS dat de erkenning van Israël Jeruzalem als de hoofdstad is ‘rode lijn’ voor Moslims

  • Donald Trump richting Mississippi voor de civil rights museum opening

  • Donald Trump ‘ s tweet verhoogt obstructie spook, zorgen bondgenoten

Zuid-Korea en de Verenigde Staten gelanceerd hun grootste ooit van een gemeenschappelijke antenne-boren op maandag, de ambtenaren gezegd, een week nadat Noord-Korea zei dat het had getest op de meest geavanceerde raket als onderdeel van een wapen programma dat heeft verhoogd mondiale spanningen.

De jaarlijkse AMERIKAANS-Zuid-koreaanse boor, genaamd Waakzaam Ace, zal lopen tot en met vrijdag, met zes F-22 Raptor stealth gevechtsvliegtuigen worden ingezet onder de meer dan 230 vliegtuigen deel te nemen. De oefeningen zijn veroordeeld als een provocatie door de geïsoleerde Noord.

F-35 gevechtsvliegtuigen zal ook deelnemen aan de boor, waarin ook het grootste aantal van de 5e generatie vechters om deel te nemen, volgens een Zuid-Korea op basis van de AMERIKAANSE luchtmacht woordvoerder.

Ongeveer 12.000 AMERIKAANSE service leden, met inbegrip van de Mariniers en de Marine, zal toetreden Zuid-koreaanse troepen. Vliegtuigen die deel zal worden gevlogen van acht AMERIKAANSE en Zuid-koreaanse militaire installaties.

Zuid-koreaanse media rapporten, zei B-1B Lancer bommenwerpers kunnen deelnemen aan de oefening van deze week. De U.S. Air Force woordvoerder kon niet bevestigen van de rapporten.

De gezamenlijke oefening is gericht op het verbeteren van de bereidheid en de operationele capaciteit en te zorgen voor vrede en veiligheid op het koreaanse schiereiland is de AMERIKAANSE militaire gezegd had: voordat het boren begon.

De oefeningen komen een week nadat Noord-Korea zei dat het had getest op de meest geavanceerde intercontinentale ballistische raket ooit in weerwil van internationale sancties en van de veroordeling.

Pyongyang de schuld van de AMERIKAANSE President Donald Trump voor het verhogen van de spanningen en waarschuwde in het weekend van de Waakzaam Ace oefening was het duwen van de spanningen op het koreaanse schiereiland in de richting van “een flare-up”, aldus de Noord-koreaanse staatsmedia.

Noord-Korea Comité voor de Vreedzame Hereniging van het Land genaamd Trump “gek” op zondag en zei dat de boor zou “druk op de reeds acute situatie op het koreaanse schiereiland aan de rand van een nucleaire oorlog”.

Het Noorden is staatspersbureau KCNA, het citeren van een ministerie van buitenlandse zaken woordvoerder zei ook op zaterdag en de Bazuin administratie was “bedelen voor een nucleaire oorlog door de enscenering van een uiterst gevaarlijke nucleaire gokken op het koreaanse schiereiland”.

Noord-Korea regelmatig gebruik maakt van de status media een bedreiging voor de Verenigde Staten en haar bondgenoten.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App