Vil finne en felles plattform å jobbe sammen med Pakistan i kampen mot terror: Jim Mattis

0
80

Den AMERIKANSKE Forsvarsminister Jim Mattis (AP)

Top News

  • Den skjebnesvangre dagen

  • Diskvalifikasjon av Sharad Yadav, Ali Anwar: Presiderende embedsmenn skal dømme tilfeller fort, sier Venkaiah Naidu

  • Mellom høyre og venstre, en historie av Ayodhya

Den AMERIKANSKE Forsvarsminister Jim Mattis har sagt han ønsker å jobbe hardt for å finne en felles plattform med Pakistan i kampen mot terrorisme, som er nødvendig for å gjenopprette nivå av stabilitet i Sør-Asia for å tillate økonomisk utvikling. I forkant av sitt besøk til Islamabad, Mattis sa at han ønsker å samarbeide med Pakistan, lytte til hverandre uten å være stridslystne med hverandre, lytte til andre perspektiv, for å løse problemer.

Mattis er på en fem-dagers tur til Egypt, Jordan, Kuwait, Pakistan og siden de tok over ansvaret for Pentagon. Besøk Islamabad ca en uke etter at det Hvite Hus ba Pakistan til umiddelbart å lade opp og arrestere den 26/11 Mumbai angrep mastermind, Hafiz Saeed, i fravær av det advart av konsekvenser, Mattis sa han behov for å snakke med lederne i landet og få deres forståelse.

Saeed er fortsatt roaming gratis, til tross for tøff advarsel fra Trump Administrasjon. “Det første jeg skal gjøre er å gjøre noen som hører på, som jeg alltid gjør. Mitt mål er å finne en felles plattform. Jeg trenger å gå, å sitte ned og lytte til dem, starter det, kan du begynne med å lytte,” Mattis fortalte reportere på reise med ham på vei til Pakistan fra Egypt.

Mattis er den første topp OSS offisielle å besøke Pakistan etter ferdigstillelse av de første 100 dagene av det nye Sør-Asia-Strategi som ble kunngjort av President Donald Trump på August 21. “Vi vet at vi har noen fellestrekk. De har tapt hundrevis, tusenvis av sine soldater drept og såret av terrorister. De har tapt hundrevis, tusenvis av deres uskyldige mennesker drept og såret av terrorister, slik at vi vet at det er vanlig bakken”.

På samme måte, sa han: det er enighet mellom Afghanistan og Pakistan, fordi det er terrorist grupper som prøver å flytte frem og tilbake, som må flytte frem og tilbake for å leve i ett og angrep i den andre, den slags ting. “Så vet vi at det er vanlig bakken; det er hvor mye mer som er felles kan vi finne ved å lytte til hverandre uten å være stridslystne med hverandre, lytte til andre perspektiv,” Mattis sa.

“Men på samme tid, som (Pakistan hærsjef) Generelt (Qamar Javed Bajwa) har sagt han ønsker ingen gjemmesteder for terrorister, hvor som helst, så vi vil jobbe sammen og vi vil finne det som er felles, hvis vi vil. “Og så får vi jobbe på hvordan vi løse problemene der vi kan jobbe sammen,” Forsvarsminister sa.

Svare på et spørsmål, han sa han ikke ville prege alt i løpet av de siste 16 årene som har gått galt. “Det er åpenbart at en overflod av de områder hvor vi har å doble ned, og jeg er optimistisk på dette punktet at på grunn av hva våre motstandere, vår felles fiender, gjør at vi kan finne måter å arbeide sammen på,” sa han.

Mattis sa både Pakistan og Afghanistan, Pakistan, militær, NATO-ledede styrkene til 39 nasjoner har alle vært i kamper her. “Vi er nødt til å finne en måte å arbeide sammen”. Han sa at det er “alltid haster til noe” når de 39 landene pluss Afghanistan har sine tropper i midten av en lang krig, hvor skader blir tatt.

“Disse er 39 av de mest økonomisk kraftig, generelt sett, mest langvarige demokratiske institusjoner i verden. Disse er mektige nasjoner moralsk, økonomisk og diplomatisk, og sikkert militært,” sa han. Mattis sa at det var viktig i Sør-Asia, som alle arbeide sammen for å gjenopprette nivå av stabilitet som gjør det mulig for økonomien til å bygge.

“Jeg mener, kan du forestille deg et grensen mellom Pakistan og India, hvor økonomiske handel er ikke pågående, til nytte for folk på begge sider av grensen. Vi kan ikke bare tenke det; det er en realitet akkurat nå,” Mattis sa. Så, den AMERIKANSKE Forsvarsminister sa at vi har fått til å fungere sammen på dette, og det er en følelse av at det haster.

“Det er folk som lever under fattigdomsgrensen i begge disse landene. Så som du ser på dette problemet, hvis du vil utvide problemet kan du forstå følelse av at det haster å gå utover vold og komme tilbake til den normale rekkefølgen på ting,” sa han. Mattis er planlagt å møte Statsminister Shahid Khaqan Abbasi og Generell Bajwa.

“Generelt Bajwa er en moden offiser med en dyp bakgrunn i ikke bare militære saker, men Sør-Asia sikkerhetsspørsmål, og vi har fått til å finne en måte å gå utover denne konstant kjemper som er preget området,” sa han.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App