RSS-leider moord: Sommigen zeggen dat ze niet botsen, anderen verwijzen naar ‘buitenstaanders’

0
62

Buiten Malook ‘ s huis. (Express Foto)

Gerelateerd Nieuws

  • NIA arrestaties armen leverancier in Punjab RSS-leider doden

  • NIA-UP Politie team onder vuur in Ghaziabad, een agent gewond

  • RSS-leider moord: Drie gehouden, ‘prime beschuldigd’ geïdentificeerd

Rond 7 uur op zondag, Rayees Ahmad werd op zijn weg naar huis te Nahali dorp toen hij hoorde over een botsing tussen een groep van politiemensen en een mob in de buurt van Bada Masjid. Ten minste 20 officieren van de NIA, de op-en Anti-Terrorisme-Team (ATS) en de politie van Ghaziabad en Meerut werden bekogeld met stenen en schoten op tijdens de uitwisseling.

Terwijl de ene agent liep een kogel letsel, vijf anderen kregen een kleine verwondingen, aldus de politie. “De politie voertuigen werden aan de ene kant van een vijver, waar de menigte had verzameld.Mensen bezwaar tegen iemand wordt gearresteerd. Er was een uitwisseling van brand en met stenen bekogelen, zei Ahmad, het hoofd van Nahali dorp. Aan de andere kant van de vijver in Ghaziabad de Bhojpur gebied, het huis — die behoort tot Malook, de verdachte van de politie naar op zoek was — bleef gesloten op zondag avond. Volgens NIA, Malook was naar verluidt betrokken bij het leveren van wapens in de moord op een RSS-leider in Punjab bijna twee maanden geleden.

Volgens de lokale bewoners en de politie, dit was niet de eerste keer dat Malook naam is gekomen in een onderzoek van de politie. “Er zijn zeven-acht gevallen tegen hem. Hij was een verdachte in de moord van het dorp pradhan in 2011-12. Hij werd gearresteerd, maar later vrijgesproken,” zei Akash Tomar, SP (Stad), Ghaziabad.

Ahmad zei Malook is eigendom van een familie die de “zeven-acht bighas” en de landbouw is de belangrijkste bron van inkomsten. “De eigendom behoort aan zijn grootvader. Malook de vader van Shokeen, zijn vrouw en hun vier kinderen wonen hier met hun gezinnen. De meeste van hen zijn actief in de landbouw, maar Malook niet echt gaan werken,” Ahmad zei.

Ook Lees | NIA-UP Politie team onder vuur in Ghaziabad, een agent gewond

Terwijl sommige bewoners van het dorp beweerde dat ze niet kon zien wat er gebeurde, anderen zeiden dat ze “niet weten wie er deel uitmaken van de mob”. “Om 6 uur, hoorde ik een commotie, en dan geweerschoten. Ik nam mijn kinderen en verborgen in het huis,” zei een vrouw wiens huis naast Malook ‘ s. Ahmad, te onderhouden, die hij niet herkent iedereen die had naar verluidt “een aanval op de politie”.

“Ze moet van buiten komen. Ik weet niet wie opende het vuur op de politie of begon te bekogelen met stenen,” zei hij. Op Bhojpur politiebureau, een FIR tegen Malook, zijn vier broers, twee ooms en 50-60 onbekende personen ingeschreven was in de zaak. “De SPAR is gearchiveerd onder IPC secties met betrekking tot rellen, poging tot moord, vrijwillig veroorzaken van pijn en de aanval af te schrikken ambtenaar van het ontladen van de plicht etc. Nazim, Malook de naaste, werd gearresteerd,” zei Tomar.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App