Robert Mueller verwijderd FBI agent van Rusland sonde voor het uitwisselen van anti-Bazuin-teksten met een collega, zeg rapporten

0
98

BESTAND – In dit Okt. 28, 2013, foto bestand, voormalig FBI-Directeur Robert Mueller, is gezeten voor de toenmalige President Barack Obama en FBI-Directeur James Comey komen tot een installatie ceremonie op het FBI-Hoofdkwartier in Washington. (AP Photo/Charles Dharapak, Bestand)

Top Nieuws

  • Ayodhya uitspraak van LIVE UPDATES: Supreme Court set om te beginnen met het laatste hoorzitting in de 25 jaar oude zaak

  • 10 evergreen dialogen door Shashi Kapoor

  • Veteraan acteur Shashi Kapoor overlijdt op 79

De speciale raad het onderzoeken van vermeende russische inmenging in 2016 AMERIKAANSE presidentsverkiezingen verwijderd van een top FBI-inspecteur van zijn team voor het uitwisselen van tekstberichten met een collega die uitgedrukt anti-Trump uitzicht, twee AMERIKAANSE kranten gemeld op zaterdag.

De New York Times en de Washington Post geïdentificeerd worden door de onderzoeker als FBI-agent Peter Strzok, het plaatsvervangend hoofd van de FBI counter-intelligence. Hij werd opnieuw toegewezen afgelopen zomer de FBI de afdeling human resources, na het Ministerie van Justitie, de inspecteur-generaal ging op zoek naar de tekst van berichten de kranten gezegd, onder vermelding van een aantal onbekende mensen die bekend zijn met de materie.

Een bron bekend met de materie bevestigd in de rapporten Strzok werd overgebracht naar de afdeling human resources via de politiek geladen sms-berichten. Strzok een belangrijke rol gespeeld in het FBI-onderzoek naar de voormalige Minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton is het gebruik van een eigen e-mail server, de kranten gezegd.

Tijdens die sonde en de 2016 presidentsverkiezingen, Strzok en een FBI-collega uitgewisseld teksten die verheven dan de Republikeinse kandidaat Donald Trump en voorkeur Clinton, zijn Democratische rivaal, de Washington Post zei. De kranten heb geen gegevens van de sms-berichten.

LEES | Trump heeft een U-turn op Michael Flynn, zegt hij wist over de voormalige NSA ‘ s russische contacten

Reuters was niet bereikbaar Strzok voor commentaar. De New York Times zei dat een advocaat voor Strzok weigerde commentaar te geven, terwijl de Washington Post zei dat het herhaaldelijk getracht zich van het commentaar van Strzok, maar kreeg geen reactie.

BESTAND – In dit 21 juni 2017, foto bestand, Special Counsel Robert Mueller vertrekt na een gesloten deur bijeenkomst met leden van de Senate Judiciary Committee over de russische inmenging in de verkiezing op het Capitool in Washington. (AP Photo/J. Scott Applewhite, Bestand)

Mueller ‘s office bevestigd Strzok’ s verwijderen, maar niet ingaan op de oorzaak. “Onmiddellijk op het leren van de beschuldigingen, de Speciale Raad Kantoor verwijderd Peter Strzok van het onderzoek,” woordvoerder Peter Carr zei.

In een duidelijke verwijzing naar het geval, de Afdeling van de Rechtvaardigheid inspector general ‘ s office zei in een verklaring op de zaterdag dat het was “de herziening beschuldigingen waarbij de communicatie tussen bepaalde personen.” De zaak kwam tijdens een onderzoek dat het Ministerie van Justitie gestart met de FBI besluit om aan een onderzoek naar Clinton ‘ s e-mails kort voor de November presidentsverkiezingen. De verklaring die geen verdere details en het niet vermelden van een individu met de naam. Het Ministerie van Justitie reageerde niet op een verzoek om commentaar. De FBI was niet onmiddellijk beschikbaar voor commentaar.

Volgens de kranten, de federale ambtenaren van de wetshandhaving zich zorgen dat Trump en zijn supporters kunnen gebruik maken van de blootstelling van de sms-berichten tot een aanval op de geloofwaardigheid van Müller-elektronik gmbh & onderzoek.

Mueller, een voormalig FBI-directeur, is op zoek naar mogelijke collusie tussen Trump ‘ s campagne en Rusland, die liep van invloed operatie die gericht zijn op swingende stemming te Troeven over Clinton, volgens drie AMERIKAANSE inlichtingendiensten. Trump heeft kritiek op de FBI bij de verwerking van de Clinton e-mail onderzoek, in eerste instantie citeert hij ook als een reden voor het afvuren van voormalig FBI-directeur James Comey op 9 Mei. Sommige wetgevers hebben genoemd voor Müller-elektronik gmbh & ontslag te nemen.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App