Pakistan heeft nog niets gedaan belangrijke in de oorlog tegen terreur: ONS

0
81

De Trump-Administratie is zeer specifiek met Pakistan over de stappen die hij moet nemen, we hebben neergelegd zeer specifieke stappen die ze moeten nemen om af te breken deze groepen activiteiten en het faciliteren van een echte dialoog, zei de ambtenaar (Bestand)

Top Nieuws

  • Ayodhya uitspraak van LIVE UPDATES: Supreme Court set om te beginnen met het laatste hoorzitting in de 25 jaar oude zaak

  • 10 evergreen dialogen door Shashi Kapoor

  • Veteraan acteur Shashi Kapoor overlijdt op 79

De VS is niet tevreden met de samenwerking in de oorlog tegen de terreur als het niet heeft gedaan “iets belangrijks” te rein-in de Taliban en het Haqqani-netwerk en het vernietigen van hun heiligdom op zijn grondgebied als onderdeel van de belofte, een senior Witte Huis ambtenaar heeft gezegd. Ook hij noemde de release van Mumbai-terreur verdachte Hafiz Saeed, als “een stap terug” in die richting.

De ambtenaar zei dat de release van de Coleman familie, gevangen gehouden voor vijf jaar door het Haqqani-netwerk, van in Pakistan was “niet een indicatie” van Islamabad is de samenwerking met de VS in de oorlog tegen het terrorisme. Op basis van de inlichtingen die worden gedeeld door de VS, in oktober, het pakistaanse Leger was gered Caitlan Coleman, haar man Jozua Boyle en hun drie kinderen na vijf jaar van hun ontvoering door terroristen het hebben van banden met de Afghaanse Taliban uit de bergachtige Kurram Valley regio, grenzend aan Afghanistan.

“Onze diplomatieke druk, evenals onze eigen inlichtingendiensten noeste arbeid heeft geleid tot de release van de Coleman familie. Zo, ik ben er niet zeker van of die in aanmerking komt als stap vooruit (door Pakistan als onderdeel van de Zuid-Azië-Strategie aangekondigd door President Donald Trump in augustus),” de ambtenaar vertelde PTI. “We zijn blij dat de Colemans zijn gratis en dat ze hebben uitgebracht. Maar we zijn nog steeds aan het wachten om te zien Pakistan stappen te ondernemen om te loop in de Taliban en het Haqqani-netwerk. We zijn niet tevreden dat ze gedaan hebben, wat significant is op dit front,” zei hij.

De VS, zei de ambtenaar, heeft nu een andere aanpak van Pakistan. “We verwachten dat, Pakistan te nemen stappen tegen de terreur heiligdom op zijn grondgebied”. Erkennen dat Pakistan heeft geen stappen ondernomen, het beloofde na de aankondiging van de Zuid-Azië-Strategie, de senior administratie ambtenaar zei dat het Witte Huis is nog steeds hoopvol dat Pakistan ziet dat het in haar belang om samen te werken op de AMERIKAANSE strategie in Afghanistan.

“Maar we hebben nog niet gezien geen significante veranderingen. We blijven hoopvol. En wij erkennen dat sommige van deze wijzigingen een beetje tijd en zou niet per se ‘ s nachts voordoen. “Maar we verwachten dat deze veranderingen binnen een bepaald tijdsbestek. Ons geduld is niet onbeperkt als het gaat om de stappen die we verwachten van hen te nemen,” zei hij.

De Trump-Administratie is zeer specifiek met Pakistan over de stappen die hij moet nemen, we hebben neergelegd zeer specifieke stappen die ze moeten nemen om af te breken deze groepen activiteiten en het faciliteren van een echte dialoog, zei de ambtenaar. “Maar, ik denk niet dat we hebben gezien welke significante stappen in die richting. Zo, we zijn nog steeds te wachten en te kijken en monitoring (Pakistan) op de voet. En we zijn nog steeds goede hoop dat we zullen zien Pakistan een aantal van die stappen te kraken op de Taliban, het Haqqani-netwerk, en ervoor te zorgen dat er geen veilige havens, voor deze groepen om te blijven opereren in Pakistan,” voegde hij eraan toe.

De VS, zei de ambtenaar, zou op zoek zijn naar zeer specifieke actie in Pakistan binnen komende weken en maanden. Hij zei dat door de lente, de Trump Administratie hoop om te zien wat echte inspanningen op “echte” vrede, want dat is niet geïnteresseerd in het spreekt voor gesprekken sake.

“We zouden graag zien dat echte vrede dialoog tussen de Afghaanse regering en de Taliban. We weten dat de Taliban heeft gemaakt winsten voor de laatste paar jaren. Zo totdat ze zijn ervan overtuigd dat ze niet van plan om zijn schuilplaats in Pakistan, geloven we niet dat ze klaar zijn voor een gesprek. “Ze blijven geloven dat ze kunnen vooraf op het slagveld in plaats van op de onderhandelingstafel,” zei hij, eraan toevoegend “zo, we moeten zien Pakistan zorgt ervoor dat ze niet een heiligdom in Pakistan. En alleen op dat moment stellen we vast dat ze echt klaar zijn voor echte onderhandelingen met de Afghaanse regering”.

Het Witte Huis is de officiële weigerde echter geen tijd voor acties op Pakistan, zegt dat hij denkt dat het niet zou helpen. “Maar ik wil u verzekeren dat we denken in termen van tijd en we zijn het bewaken van de voortgang en we verwachten niet dat we zinvolle acties in een bepaald tijdsbestek en wij zijn bereid om het doorvoeren van nieuw beleid en het nemen van de verschillende stappen als we geen enkele vooruitgang”, zei hij.

 

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App