Donald Trump tidigare rådgivare Michael Flynn åberopat sig skyldig till ligger i Ryssland probe

0
87

Vita Huset National Security Advisor Michael Flynn. Reuters Foto)

Översta News

  • Bengalen är bara greps ISIS medlem försöker att springa warder hals medan de skanderade slagord

  • Zaheer Khan och Sagarika Ghatge söka välsignelser på Mahalaxmi-Templet i Kolhapur, se bilder

  • Firangi box office insamling dag 2: Kapil Sharma film förväntas tjäna Rs 4 crore

USA: s President Donald Trump tidigare national security advisor Michael Flynn på fredagen erkände sig skyldig till att ha lämnat falska uppgifter till FBI över eventuella samverkan mellan Trump kampanj och Ryssland under förra årets AMERIKANSKA presidentvalet.

Flynn framträdde inför en federal domstol i morse för att erkänna sig skyldig efter att ex-FBI-chefen Robert Mueller, som har varit utforskande medverkan av Trump ‘ s team medlem i påstådda ryska inblandning i förra årets presidentval, meddelade att Flynn blev anklagad för “avsiktligt och medvetet” gör “falska, påhittade och falska uttalanden” till FBI om hans samtal med Rysslands dåvarande ambassadör i USA Sergey Kislyak..

Flynn, en pensionerad general som fick sparken från sin Vita Huset inlägg i februari efter uppenbarelser han hade vilselett Vice Ordförande Mike Pence om hans samtal med den ryske ambassadören, är en central gestalt i den federala utredning som leds av Särskild advokat Robert Mueller. Läs: Vem är Michael Flynn?

Anklagelsen mot honom är ytterligare en upptrappning i en utredning som har kastat ett moln över Trump administration sedan den Republikanska presidenten tillträdde Jan. 20.

I en ansökan med US District Court for the District of Columbia, kontor sade Flynn lämnat felaktiga uppgifter till Federal Bureau of Investigation på Jan. 24.

Flynn felaktigt berättade för FBI tjänstemän som i December 2016 han ville inte ställa Rysslands ambassadör i Usa att avstå från att trappas upp situationen efter Washington hade infört sanktioner mot Moskva, enligt ansökan.

De sanktioner som infördes av utgående Demokratisk President Barack Obama.

Flynn, som var en ledande rådgivare till Trump innan presidenten tillträdde, även falskeligen uppgett att han inte minns den ryska ambassadören berättar för honom att Moskva hade valt att vara återhållsam i sina svar till AMERIKANSKA sanktioner som ett resultat av hans begäran, den handling som påstås.

I ansökan, daterad Nov. 30, sade också Flynn falskeligen uppgett att han inte be den ryska ambassadören tidigare i December att senarelägga en omröstning eller besegra en väntande U. N. säkerhetsråds resolution, och att ambassadören beskrev aldrig Rysslands svar på sin begäran.

Moskva har förnekat en slutsats av USA: s underrättelsetjänster att det lade sig i valkampanjen för att försöka gunga omröstningen i Trump ‘ s fördel. Trump har förnekat alla maskopi med hans kampanj.

(Med ingångar från tt-Reuters)

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd