AIADMK symbol: Dinakaran metoder Delhi HC utmanande EG för

0
90

Dinakaran flyttar Delhi HC utmanande EG beställning på två blad symbol rad

Översta News

  • Cyklonen Ockhi Live Uppdateringar: PM Modi samtal TN CM Palaniswami, försäkrar fullt stöd

  • Firangi box office samling dag 1: Avsaknaden av konkurrens kan vara till nytta för Kapil Sharma film

  • Filmfare Glamour och Stil Utmärkelser 2017: Vinnare lista

Rebel AIADMK fraktions TTV Dinakaran på torsdag närmade Delhi High Court, utmanande Valet Kommissionens beslut i två blad symbol fall. Domstolen har erkänt grunden och är benägna att pröva frågan på fredagen, rapporterar ANI.

Valkommissionen i förra veckan tilldelas AIADMK “två blad” – symbolen till enad front i Tamil Nadu Chief Minister E K Palaniswami (EPS) och Biträdande Minister O Panneerselvam (OPS). I sin 83-sida för EG sa att det “är av den uppfattning att framställarna gruppen leds av Shri E Madhusudhanan, O Paneerselvam och S Semmalai, och också stöds för närvarande av impleading sökande Shri E K Palaniswami, den nuvarande Chief Minister i Tamil Nadu, har stöd av majoriteten av ledamöterna, både organisatoriska och lagstiftaren vingar av All India Anna Dravida Munnetra (AIADMK).”

Med EG: s ordning, EPS-OPS camp kan nu tävlingen valet med “två blad” – symbolen. Men efter att beställningen har gått, Dinakaran sade undersökning panel “kan inte agera opartiskt”, och att han skulle överklaga beslutet i Högsta Domstolen. LÄS MER

LÄS OCKSÅ | historia AIADMK två blad: från get lungorna för att Jayalalithaa dubbla prakt

Valet panelen hade i fredags meddelade att val till Dr Radhakrishnan Nagar Församlingen plats kommer att hållas den 21 December. Räkning av röster kommer att hållas den 24 December, och det valet kommer att vara slutfört innan den 26: e, det läggs. Stolen blev ledig efter döden av tidigare Tamil Nadu chief minister J Jayalalithaa i December 2016.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd