Stoppels verbranden 44% ten opzichte van vorig jaar, toont PPCB gegevens

0
107

Een arbeider brandwonden stoppels op een veld in Ludhiana. (Express foto ‘ s van Gurmeet Singh)

Paddy stoppels verbranden van incidenten in Punjab dit seizoen over van 42.000 tot dusver, met een 44.73 procent daling van vorig jaar, de nieuwste nummers met de Punjab Pollution Control Board (PPCB) onthuld op zondag. Volgens de meest recente gegevens van NASA ‘ s NPP_VIIRS satelliet-dat is opgepikt door de Punjab Remote Sensing Center (PRSC) en daarna naar de Punjab Pollution Control Board (PPCB), een totaal 42,025 stro brandende incidenten werden geregistreerd tot en met 11 November. Vorig jaar, stoppels verbranden van incidenten in Punjab tijdens de paddy oogsten seizoen dat begint in oktober, volgens dezelfde satellietgegevens en tot dezelfde datum (11 November) stond op 76,045.

PPCB ambtenaren beweerde dat het hun doel was het bereiken van een 50 procent daling in sucn vuur incidenten dit jaar. Ze beschuldigde de uitspraken van de CM Amarinder Singh voor het maken van hen hun doel missen. “De paddy oogsten seizoen is bijna beëindigen van nu en de boeren zijn weer op stoppels verbranden van de spree. We waren gericht op ten minste 50 procent daling van dit jaar en het doel was niet om te laten de cijfers kruis van 35.000. Echter, sinds de CM Amarinder Singh aangekondigd dat er geen Sparren of een streng optreden tegen de daders, de boeren kreeg een volledige vrije hand. Het probleem is politiek en zelfs de boer vakbonden hebben bijgedragen even in waardoor het een prestige kwestie. Ze nam het als een uitdaging en durfde de regering door het verbranden van stro. En wanneer CM van een staat indirect gaf een gaan om boeren te branden stoppels, hoe kunnen we verwachten dat ze te stoppen?”, zei een PPCB ambtenaar.

Na de CM ‘ s oktober aankondiging uitspraak uit een confrontatie met boeren, PPCB nu — volgens de orders van de Nationale Groene Rechtbank — nu slechts kwesties van challans naar boeren en verzamelt prima, variërend van Rs van 2.500 tot 15.000.
Met meer dan 42.000 stoppels branden al gemeld in de staat en met een paar dagen nog te gaan voor tarwe zaaien periode tot eind, PPCB heeft haar hoop op het bereiken van een 50 procent daling.

“Vorig jaar van 76.000 brand gemeld tot en met 11 November en dit jaar meer dan de helft van dat getal (voor 42.000) al gemeld. Zo, nu is het zeer onwaarschijnlijk dat kunnen we bereiken van 50 procent daling doel. Nog steeds, wij hopen dat het laatste cijfer van dit jaar moet niet over 50.000 euro,” zei de ander PPCB ambtenaar.

Gurbakhshish Singh Gill, milieu-ingenieur met PPCB en nodal officer voor stoppels brandende kwestie in Punjab zei: “Wij ervan uit dat vuur incidenten dit jaar moet niet over de 50.000 nu. Hopelijk stoppels verbranden moet eind November 15. Tot nu toe, 44 procent daling is er al in de branden van vorig jaar.”

Volgens de wijk verstandig break-up van de brand tot en met 8 November, de nummers zijn: Bathinda (3,347), Sangrur (6.446), Patiala (3.687), Ludhiana (2,788), Mukstsar (2420), Mansa (2610), Faridkot (2109), Amritsar (934), Barnala (2087), Fatehgarh Sahib (1169), Fazilka (693), Ferozepur (2837), Gurdaspur (1069), Hoshiarpur (353), Jalandhar (1414), Kapurthala (1129), Moga (1982), Rupnagar (223), Mohali (164), Nawanshahr (479), Tarn Taran (1937) en Pathankot (9).

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App