Maharashtra plannen om 44 lakh landbouwers in het kader van landbouw groep

0
80

Er zijn 1.36 crore boeren in de staat. Van hen, 44 lakh zijn schulden geteisterde en de institutionele systeem van studiepuntenoverdracht voor de laatste vijf tot zeven jaar. (Representational Afbeelding)

Laxman Chaundi, een boer in Akoladev dorp in Jalna district van Marathwada, had aangenomen van de groep landbouw model om te verslaan van de hogere investeringen en lage rendementen. Hij is een opgelucht man nu, met zijn chilli teelt op een halve hectare grond met het verdienen van hem Rs 2.5 lakh. “De landbouw-afdeling ambtenaren hielpen ons met shednet. De beschermde teelt-technologie werd geschonken aan ons door landbouw experts. We volgden de instructies, en heeft goede resultaten behaald. De productie was hoger en ook de kwaliteit van chili was beter.”

Na het bekijken van de positieve uitkomst, heeft de regering besloten tot de uitbreiding van het model naar de meest kwetsbare segmenten van de agrarische gemeenschap — vooral die in droogtegevoelige gebieden met kleine en marginale landholding. De staat heeft besloten om 44 lakh de boeren, die de schuld gereden, een slechte met de kleine en marginale landholding, onder de groep landbouw model. De move heeft als doel om deze boeren financieel zelfstandig in de komende twee jaar.

De groep landbouw model werd aangekondigd tijdens de Begroting Sessie van Maart 2017. In juli, Chief Minister Devendra Fadnavis gaf het kabinet goedkeuring voor het project. De pilot-project werd gelanceerd in twee ergste droogte getroffen districten van Osmanabad en Yavatmal. Tegelijkertijd, verschillende dorpen gerepliceerd het model met de hulp van de overheid ambtenaren in hun respectievelijke wijken.

De statistieken geleverd door ambtenaren laten de boeren’ reactie op het project was positief, met 1200 groepen instellen voor 40,762 boeren. Echter, de ambtenaren van mening dat het brengen van 44 lakh boeren onder de groep landbouw zou vergen meer inspanningen, zowel in termen van logistieke en financiële ondersteuning. In groep landbouw, de wijk landbouw ambtenaren spelen vaak een belangrijke rol in de begeleiding van de landbouwers op de technologische know-how en gewas patronen.

De groep heeft de landbouw onvermijdelijk in Maharashtra als 78 procent boeren hebben kleine en marginale landholding. Er zijn 1.36 crore boeren in de staat. Van hen, 44 lakh zijn schulden geteisterde en de institutionele systeem van studiepuntenoverdracht voor de laatste vijf tot zeven jaar. De overheid lening ontheffing regeling zal helpen deze 44 lakh boeren. Maar de grote vraag is besproken in de vergaderingen aan te pakken agrarische crisis was hoe om financieel het versterken van deze boeren.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App