Donald Trump-PM Modi voldoen aan de agenda: Azië, Ivanka reis

0
111

Manilla: Minister Narendra Modi schudt handen met de AMERIKAANSE President Donald Trump tijdens een bijeenkomst in Manilla op zondag. (PTI/Twitter)

Bredere aspecten van de AMERIKAANSE President Donald Trump ‘ s Zuid-Azië-strategie, zijn visie op zijn lopende Azië reis, met name op China, bilaterale problemen — en het bezoek van deze maand van Ivanka Trump naar India. Deze vormen de omtrek van de besprekingen tussen Premier Narendra Modi en Troef in Manilla op maandag middag.

Terwijl Trump ‘ s dochter en adviseur Ivanka is gepland voor het bijwonen van de Global Entrepreneurship Top in Hyderabad van 28 tot 30 November, bronnen aangegeven dat het ONS is het ook leuk om te duwen defensie verkoop. De 45-minuten-vergadering is gepland voor 3.30 uur plaatselijke tijd (1 uur IST) in het Sofitel Philippine Plaza Hotel in de Baai van Manilla, waar Trump verblijft.

Modi en Trump ontmoet op informele wijze op zondag avond voor een diner georganiseerd door de Filippijnen President Rodrigo Duterte voor leiders met een voorsprong van de ASEAN-top. “Er is veel gebeurd tussen de Prime Minister’ s bezoek aan het Witte Huis en nu. De Zuid-Azië-strategie, die werd aangekondigd in augustus, heeft aangelegd bepaalde rode lijnen voor Pakistan. We zijn geïnteresseerd om te weten over de Troef van de perceptie van wat Pakistan aan het doen is op het nemen van maatregelen tegen terroristische groepen en individuen,” officiële bronnen vertelden De Indian Express.

LEES | ASEAN-Top: Ogen op China als India joins vierhoek met ONS, Australië En Japan

Vorige maand, na Pakistaanse troepen gered van een Amerikaans-Canadese familie van de Haqqani terreur netwerk, Trump zei dat hij is begonnen met het ontwikkelen van een betere relatie met Pakistan.

New Delhi gaat maandag de bilaterale vergadering met de verwachting dat Trump, die had gewaarschuwd Islamabad van de gevolgen als het blijft ondersteuning van terroristische groeperingen, terwijl de aankondiging van zijn Afghaanse en Zuid-Azië beleid in augustus, zal “walk the talk”. De twee leiders zullen bespreken ook de visie van de VS “Indo-Pacific strategie” en de follow-up acties.
De Indiase kant is het ook leuk om meer te weten over de Troef van de besprekingen met de Chinese President Xi Jinping in Beijing. ‘Troef’ s beoordeling van China onder Xi in zijn tweede termijn, zal de sleutel om te begrijpen hoe de relatie tussen Washington en Beijing zal evolueren. Het feit dat hij ervoor koos om er naartoe te gaan, direct na de 19e Congres van de Communistische Partij, signalen die het belang hij hecht aan de relatie,” bronnen gezegd.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App