Spanien räddar 250 invandrare att korsa Medelhavet till Europa

0
86

Sedan i januari, nästan 15,600 invandrare har gjort det till Spanien med havet, med 156 dör under korsa Medelhavet. Arkiv Bild

Spanska myndigheterna på söndagen sade att de räddade över 250 migranter, inklusive barn, som var på väg över Medelhavet till Europa.

“Vi sparade 251 personer från fem improviserade alla fartyg i alboránsjön,” Spaniens sjösäkerhet sade myndigheterna på Twitter. Antalet migranter som anländer med havet på spanska kusterna har skjutit i höjden under förra året, med siffran nästan tredubblats till 15,585 2017 av 8 November, enligt den Internationella Organisationen för Migration (IOM).

Många Afrikaner som genomför långa vägen till Europa väljer att undvika passage fara-ridit Libyen för att komma till Italien längs den så kallade centrala Medelhavet, rutt och välja i stället för att få det via Marocko och Spanien.

Men Spanien är fortfarande en bra bit bakom Italien, som har spelat in några 114,400 ankomster med havet sedan sedan början av året. Sedan i januari, nästan 15,600 invandrare har gjort det till Spanien med havet, med 156 dör under överfarten, enligt IOM.

Myndigheten bedömer att vissa 155,850 invandrare har gjort farlig korsning till Europa i år och ytterligare 2 961 anställda dog eller försvann samtidigt som man försöker.

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App