SC for å undersøke vederlag som skal betales til Himachal Pradesh døve og stumme voldtekt offer

0
71

Høyesterett (Filen)

Høyesterett har blitt enige om å undersøke en sak der Himachal Pradesh High Court har bestilt betaling av Rs 30.000 til en døv og stum voldtekt offer for hennes liv tid som kompensasjon. 80 prosent funksjonshemmede offeret hadde gitt fødsel til en jente barn siste året.

En benk av dommerne J Chelameswar og S Abdul Nazeer utstedt varsel til Himachal Pradesh State Legal Services Authority (HPSLSA) for å gjøre riktige avtale om betaling av erstatningsbeløpet. Det er også rettet apex-domstolen registret for å kommunisere saken Leder, HPSLSA og depute en offiser til å være til stede på neste dato for å høre den 27. November.

Den Himachal Pradesh regjeringen har utfordret den høye rettskjennelse, og sa det var ingen ordning for å kompensere voldtekt offer for livet tid. Talsmann Varinder Kumar Sharma, som vises for staten, sa at lagmannsretten har begått en åpenbar feil i loven i å unnlate å vurdere summen av godtgjørelse i samsvar med den eksisterende ordningen som gjelder i staten.

Han sa at quantum av kompensasjon av high court var i strid med ordningen, og det høyeste vederlag som skal betales ble Rs 1 lakh i tilfelle død eller uførhet er lik eller mer enn 80 prosent. Lagmannsretten hadde 29. juni 2016, mens avviser anken av fangen Rajneesh alias Vicky, sa at prosecutrix var dobbelt i ufordelaktig posisjon siden hun har til å opprettholde seg selv og hennes baby.

“Hun tilhører laveste sjikt av samfunnet. Hun har allerede lidd mye. Dermed trenger hun en spesiell rehabilitering,” det hadde sagt, og delvis endret rettssaken retten for å direkte Rs 10 000 per måned som offer kompensasjon, i tillegg til Rs 20,000 tildelt henne av rettssaken retten ved hjelp av fine, og i løpet av hennes levetid. 26. juni 2015, en økter domstolen på Hamirpur i Himachal Pradesh hadde holdt Rajneesh skyldig i voldtekt og dømte ham til 10 år strenge fengsel og bot på Rs 20,000.

I henhold til GRAN fast desember 26, 2013 av foreldrene til offeret, fangen, tar nytte av prosecutrix som er døve og stumme, hadde voldtatt henne flere ganger og impregnert henne.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App