‘Preventieve testen, medicatie essentieel om het gezicht van tuberculose uitdaging’

0
66

TB naar verluidt doodt naar schatting 4,80,000 Indianen die elk jaar meer dan 1.400 elke dag (Foto Bestand)

Als India gaat een cruciale fase in de strijd tegen TB om echte Premier Narendra Modi ‘ s commitment van het elimineren van het 10 jaar voor de boeg van de globale termijn van 2035, een mondiale volksgezondheid deskundige heeft gezegd dat de internationale standaard van zorg vereist preventieve testen en medicatie van alle mensen die in contact komen met een TBC-patiënt.

Dr Michael J Klag, hoogleraar epidemiologie aan de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, die is op een bezoek aan India, vertelde De Sunday Express in een interview dat met 10 procent latente TBC-gevallen over te gaan tot “actief” in hun leven, alleen het maken van de ziekte te melden als India in 2012 is een noodzakelijke, maar niet voldoende stap in zijn uitroeiing.

Het beantwoorden van een vraag op wat India moet doen om te traceren zijn naar schatting 1 miljoen “ontbrekende” TBC-gevallen, Dr Klag, die ook een adviseur in de Global Burden of Disease Studie, zei: “het Maken van TB aangifteplichtige is essentieel, maar niet genoeg. Wanneer u een TBC-patiënt heb je voor het bijhouden van alle contacten en trace en te kijken of ze besmet zijn. Mensen die geïnfecteerd zijn, maar heeft geen actieve TBC — met een drug kunt u voorkomen dat ze steeds actief is. Dit is essentieel om naar de TB uitdaging, vooral bij kinderen die zeer gevoelig zijn. Er is een eenvoudige test, een huid test heet de tuberculine test. De strategie is iedereen positief moet behandeld worden; degenen die besmet zijn onlangs zijn een hoger risico.”

Volgens het Nationaal Strategisch Plan voor Tuberculose Eliminatie 2017-25 onthulde eerder dit jaar, “TB doodt naar schatting 4,80,000 Indianen die elk jaar meer dan 1.400 elke dag.” Het plan geeft toe dat er nog een miljoen ontbrekende gevallen. Ondanks tal van maatregelen om ervoor te zorgen drug van de naleving, met inbegrip van het bijhouden van patiënten door middel van IVRS en implementeren van fiets-ten laste van de behandeling adviseurs om deze op te sporen, ministerie van volksgezondheid ambtenaren zeggen dat de stijging van het TB is niet hoog genoeg om het systeem te voelen ervan overtuigd dat alle patiënten hebben bereikt.

Express Uitgelegd | Waarom stijgende TB nummers kan het niet slecht zijn na alle

Niettemin, een recent rapport van de wereldgezondheidsorganisatie die geprezen India voor upping besteden aan de bestrijding van TBC zei ook dat India toppen van het aantal landen met een hoge TBC-incidentie. Zulke hoge cijfers en overbevolkte levensomstandigheden maken blootstelling aan de TB ziekteverwekker bijna onvermijdelijk zijn, wat betekent dat het merendeel van de Indianen zou eigenlijk een positieve test in de huid test.

Zou hij dan adviseren verplichte administratie van de preventieve TB drug aan alle Indianen?

“Een derde van alle mensen in de wereld zijn geïnfecteerd met de TBC-maar niet over een actieve infectie… ik ben altijd gevoelig voor het feit dat mensen komen uit verschillende landen en met verschillende systemen van de gezondheid. Ik zou niet zeggen dat dit is wat India moet doen, maar dit is wat we doen in de VS. Dat is de norm voor de zorg,” zei Dr Klag, die in de stad tot het bijwonen van een vergadering van het bestuur van het International Institute of Health Management Research.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App